Best in Europe en New York Times Friesland - Travelvibe

Wat gaaf! Friesland, één van onze favoriete provincies staat op nummer drie in ‘Best in Europe 2018-lijst van de Lonely Planet. Het is voor het eerst dat een Nederlandse bestemming zo hoog eindigt. Wij zijn Friesland-fans en zijn megatrots op deze top tien positie van onze favo-provincie.

Welke regio’s staan er boven Friesland?

Alleen de Italiaanse regio Emilia-Romagna die je misschien kent van de parmaham, balsamicoazijn en de Parmezaanse kaas en de ruige natuur van de Noord-Spaanse provincie Cantabrië staan boven Friesland op de lijst. Maar Friesland staat dan wel weer boven andere bekende mooie regio’s zoals de Provence (op nummer 5) of de Vipava-vallei (op nummer 9). Hier vind je de volledige lijst van Best in Europe 2018.

Wat zegt de Lonely Planet over Friesland?
Sara van Geloven, de hoofdredacteur van Lonely Planet magazine zegt het volgende over de top 3 positie van Friesland: “Met de Friese meren, uitgestrekte velden én natuurlijk de idyllische waddeneilanden is Friesland wat mij betreft één van de meeste onderschatte reisbestemmingen in Nederland.” (bron: Friesland.nl)

Leeuwarden is Culturele Hoofdstad van Europa in 2018
Wat Friesland hielp bij deze plek in de top 3 is dat Leeuwarden dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is. Volgend jaar is dat het mooie ItaliaanseMatera.

Persreis Friese Wouden op Instagram Favoriet Travelvibe - Friese Wouden
E sloep varen in Friesland - Travelvibe

Travelvibe in Friesland

Lees hier al onze blogs over Friesland.