Gelmerbahn Zwitserland - Travelvibe

Op zoek naar wat spanning en avontuur tijdens je verblijf in Zwitserland? Aan de Bernse kant van de Grimselpas, in het Haslital, vind je de Gelmerbahn. Deze kabelspoorbaan is de steilste van Europa, met een stijging van 106%. Het spoortraject is ooit gebouwd voor zware bouwmaterialen voor de nabij gelegen Gelmerdam. Nu een topattractie voor avontuurlijke wandelaars. 

Met de Gelmerbahn naar Grimselsee

De kabelbaan brengt je in no time naar de Gelmer valley op 1860 meter hoogte. Zowel bergop als bergaf is de rit een belevenis. De kabelbaan is niet groot, met plek voor 24 personen.
Tip: Trek goede wandelschoenen aan, want op de top kun je rond de turquoise Grimselsee wandelen (ongeveer 2 uur) en een bezoek brengen aan de Gelmer hut voor een spectaculair uitzicht.

Ook spectaculair, de Handeck hangbrug

Ook een bezoek waard is een wandeling over de afdaling via Chüenzentennlen en het oude Grimselpad met de “Hählen Platten” terug naar Handegg. Dan kom je uit bij de hangbrug over de Handeck gorge, op 70 meter hoogte. Vanaf deze hangbrug heb je een mooi uitzicht op de Handeck waterval. De brug verbindt Hotel Handeck met het dalstation van de Gelmer funicular.

Wat kost de Gelmerbahn?

Volwassenen: retour: CHF 32.-, enkele reis: CHF 16.-
Kinderen 6 – 16 jaar: retour CHF 12.-, enkele reis: CHF 6.-

Kaartjes voor de Gelmerbahn kopen?

Tickets zijn online te koop , in het toeristencentrum van Grimseltor in Innertkirchen of bij het dalstation van de Gelmer-kabelbaan.

Openingstijden Gelmerbahn:

Juni, september en oktober: 9-16 uur
Juli & augustus: 9-17 uur