brompton my20 new colours hero banner
Foto: Brompton Nederland

Laten we eerlijk zijn: gezien worden met een vouwfiets is nu niet echt een ‘boost’ voor je imago. Als we bij Travelvibe denken aan vouwfietsen, dan zien we toch vooral fanatieke treinreizigers van middelbare leeftijd voor ons die gehuld in een bruine ribbroek elke ochtend met een tevreden gezicht hun vouwfiets voor het station uitklappen. Maar de  vouwfiets is bezig aan een revival. Er zijn inmiddels meerdere ‘hippere’ modelletjes verkrijgbaar. Zo hip dat we zin kregen er eens eentje mee te nemen voor een citytrip, want een stad per hippe vouwfiets verkennen is toch dé ultieme manier om een stad te leren kennen.

Wij zijn alleen niet echt thuis in de wereld van de vouwfiets, dus we vroegen het de mannen van de Testhut. Zij testten twee hippe vouwfietsen: de Brompton Bicycle en de FSIR bike.

Brompton vouwfiets

vouwfietsDit is de klassieker op vouwfietsgebied en van originele Britse makelij. Brompton is bezig aan flinke boost van modellen en imago. Zo is de Brompton nu verkrijgbaar in hippere kleuren zoals Berry Crush en Lime Green.  En wist je al dat je met vouwfietsen wereldreizen kunt maken ? Brompton bewees het door een aantal stoere reizigers  met een vouwfiets rond de wereld te laten reizen. Meer info vind je op de Brompton website.

                                      foto: @bromptonsignapore

FSIR bike

De FSIR is nieuw, modern, strak vormgegeven en makkelijk op te vouwen, maar is vouwfietsdus wel ietsje minder compact. Deze hippe vouwfiets is alleen verkrijgbaar in zwart en wit en met zijn 10 kilo ietsje lichter dan de Brompton. Als we kijken naar de looks van dit exemplaar, dan heeft deze onze absolute voorkeur.

FSIR vouwfiets kopen?

Vergelijken?

Een uitgebreide test van deze vouwfietsen vind je op Testhut.nl:

Betaalbare hippe vouwfiets

Na deze test, zagen we ook nog het meer betaalbare model van Mbm snap. Met deMbM snap Vouwfiets | Travelvibe Mbm Snap vouwfiets Mbm Snap vouwfiets cruise je al voor 400 euro door de straten.

Ken jij nog een hippe vouwfiets?

Travelvibe is altijd op zoek naar nieuw hippe modelletjes. Mocht je er eentje spotten? Tip ons dan!