hippe vouwfiets | brompton

Laten we eerlijk zijn: gezien worden met een vouwfiets is nu niet echt een ‘boost’ voor je imago. Als we bij Travelvibe denken aan vouwfietsen, dan zien we toch vooral fanatieke treinreizigers van middelbare leeftijd voor ons die gehuld in een bruine ribbroek elke ochtend met een tevreden gezicht hun vouwfiets voor het station uitklappen. Maar de  vouwfiets is bezig aan een revival. Er zijn inmiddels meerdere ‘hippere’ modelletjes verkrijgbaar. Zo hip dat we zin kregen er eens eentje mee te nemen voor een citytrip, want een stad per hippe vouwfiets verkennen is toch dé ultieme manier om een stad te leren kennen.

Wij zijn alleen niet echt thuis in de wereld van de vouwfiets, dus we vroegen het de mannen van de Testhut. Zij testten onlangs twee hippe vouwfietsen de Brompton Bicycle en de FSIR bike.

Brompton Bicycle

vouwfietsDit is de klassieker op vouwfietsgebied en van originele Britse makelij. Brompton is bezig aan flinke boost van modellen en imago. Zo is de Brompton nu verkrijgbaar in hippere kleuren zoals Berry Crush en Lime Green.  En wist je al dat je met vouwfietsen wereldreizen kunt maken ? Brompton bewijst het met een aantal stoere reizigers die met hun vouwfiets de wereld rond reizen. Deze vouwfiets kost je 1032 euro.

                                      foto: @bromptonsignapore

FSIR bike

De FSIR is nieuw, modern, strak vormgegeven en makkelijk op te vouwen, maar is vouwfietsdus wel ietsje minder compact. Hij is alleen verkrijgbaar in zwart en wit en met zijn 10 kilo ietsje lichter dan de Brompton. Als we kijken naar de looks van dit exemplaar, dan heeft deze onze absolute voorkeur.

FSIR vouwfiets kopen?

Je koopt de fsir vouwfiets voor 799 euro.

Vergelijken?

Een uitgebreide test van deze vouwfietsen vind je op Testhut.nl:

Na deze test, zagen we ook nog het meer betaalbare model van Mbm snap. Met deMbM snap Vouwfiets | Travelvibe  Mbm Snap vouwfiets cruise je al voor 400 euro door de straten.

Meer Hippe vouwfietsen?

Travelvibe is altijd op zoek naar nieuw hippe modelletjes. Mocht je er eentje spotten? Tip ons dan!