Gezinsuitjes in Noord-Frankrijk - Travelvibe

De Franse Ardennen en Lorraine zijn populaire vakantieregio’s. Je bent er in zo’n 5 uur rijden vanaf Utrecht en er is ontzettend veel te zien en te doen. Vooral voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar is er genoeg te beleven. 

8X Gezinsuitjes in Noord-Frankrijk

Een sprookjesbos vol elfjes

In de bossen bij het Lac des Vielles Forges opende afgelopen jaar het nieuwe themapark: Elfy Park. In dit Elfendorp word je overladen met legendes en sprookjes. Het kabouterdorp barst van de spelletjes en activiteiten voor het hele gezin, met een accent op de jongste kinderen. Ook zijn er vele doe-activiteiten in het park, zoals boomhutten, klimnetten, skelters, kabelbanen, schommels, glijbanen, een rodelbaan en een opblaaskasteel. Het park is vijf hectare groot en vooral geschikt voor kinderen van 2-10 jaar.

Elfyparc - travelvibe

Wolven & wasberen spotten

Wolven, roofvogels, aasgieren, uilen en wasberen? Je ontmoet ze in Parc Argonne Décorverte, een interactief museum midden in het bos. Op een oppervlakte van 13 hectare kunnen bezoekers de dieren in het wild spotten. In het Nocturnia-centrum kun je leren hoe onder meer vleermuizen, civetkatten, egels, kikkers, knaagdieren, insecten en salamanders leven in de nacht. Ook spannend; een 3D filmt geeft een fascinerende kijk op het leven van wolven.

Thrillseeken boven de de boomtoppen

Eén van de top-attractieparken in de Franse Ardennen is avonturenpark Terraltitude in Fumay. Je vindt er speeltuinen, een opblaaskasteel, een free-jump springtoren, een bungeetoren, paintballen en een klimparcours door boomtoppen met vijf verschillende moeilijkheidsgraden. Voor echte durfals en adrenaline-freaks is er de hoofdattractie ‘Fantasticâble’: Vanaf een 110 meter hoog platform suis je met een snelheid van 100 km per uur over een lange lier naar beneden.

terraltitude-Travelvibe

Spelen tussen de hoogovens

De metaalindustrie speelde ooit een grote rol in de Franse Ardennen. De voormalige hoogoven en themapark Domaine de Vendresse is mooi voorbeeld van dit erfgoed. Het industriële verleden van de regio komt hier op een indrukwekkende manier tot leven. De negentiende-eeuwse hoogoven is nog in tact en wordt met klank en licht weer ‘in werking’ gezet. Het voormalige hoogoventerrein is een fantastische buitenspeelplaats voor kinderen en in de vijvers kun je vissen op forellen.

Wild, wild, west

Fraispertuis City - Travelvibe

Zijn de kids dol op het Wilde Westen? Dan kun je Cowboypark Fraisperuis City niet overslaan. Dit avonturenpark telt verschillende achtbanen, waterbanen en kinderattracties. Alles is in het thema van de Verenigde Staten in de tijd van de goudkoorts. Laat je fantasie gaan in het Wild-West dorp,  Las Vegas City.

Ben jij nergens bang voor?
Maak dan zeker een ritje in ‘Le Timber Drop’, één van de steilste achtbanen ter wereld.

Fraispertuis City - Travelvibe

Bezoek 2000 dieren uit 5 continenten

Tussen Metz en Thionville ligt één van de mooiste dierenparken van Europa. De dierentuin van Amneville telt meer dan 2000 dieren uit vijf continenten. Bewonder de tijgers, poema’s, jaguars, panters en leeuwen of ontdek het Amerikaans themagebied met onder meer lynxen, ijsberen, Arctische wolven en Canadese otters. In deze dierentuin vind je ook het grootste zeeleeuwenbassin van Europa en de special effectshow TigerWorld.

Amnéville Zoo - Travelvibe

Met de trein naar de houtzagerij

Op de westelijke hellingen van de Vogezen ligt het dorpje Abreschviller. Hier kun je de trein nemen naar een voormalige houtzagerij. De trein van Abreschviller rijdt op een spoor dat vroeger werd gebruikt voor het transport naar houtzagerijen. De trein rijdt langs het dorp, passeert meerdere bruggen en volgt de Sarre Rogue. Bij de houtzagerij wordt gestopt en wordt meer verteld over de historie van de stoomtrein en de houtzagerij.

Slapen we in de tipi of in de boomhut?

La Ferme Aventure (de avonturenboerderij) is het eerste blotenvoetenrecreatie-park van Frankrijk, gelegen tussen de bossen en weilanden. Bijzonder zijn hier ludieke accommodaties. Want, welk kind wil nou niet overnachten in een tipi, boomhut, glazen piramide, vliegtuig, dôme, postkoets of yurt?

La Ferme Aventure - Travelvibe