Girleatworld - travelvibe

Reizen én eten, dat vind ik nou een topcombi!

Dat dacht de Indonesische Melissa Hie ook en zo begon zij ‘Girl Eat World’.
Ze fotografeert een ‘bite’ passend bij de bestemming. Melissa heeft inmiddels 32 landen bezocht en ze is nog lang niet uitgereisd.
Goed idee Melissa! Wij zijn fan en met ons nog bijna 200K volgers!

Girl Eat World op Instagram:

Op haar website schrijft Melissa hoe ze op het idee gekomen is:
“In 2013 maakte ik mijn eerste backpack-trip door Europa. Ik vroeg mensen niet om een foto van mij te maken, ik maakte ook geen selfies, maar wel maakte ik foto’s van het eten in mijn hand op interessante plekken. Ik plaatste ze op mijn Facebook-pagina en kreeg veel positieve reacties. Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken.”

Hoe is het mogelijk dat Melissa zoveel kan reizen?
“Er zijn een paar factoren, waardoor ik veel kan reizen:
– Ik woon in Singapore, waar de inkomstenbelasting laag is en waardoor ik geld overhoud om te reizen.
– 
Singapore is een geweldige hub voor reizen in heel Azië. Veel luchtvaartmaatschappijen (ook lowcost airlines) landen op Singapore, waardoor er ook veel aanbod is. De vluchtprijzen zijn daardoor aantrekkelijk geprijsd.
– Wanneer ik niet reis voor mijn werk, vlieg ik budget en slaap ik in hostels.
– Voor mijn werk (implementation consultant bij een Amerikaans techbedrijf) mag ik regelmatig op reis, dan probeer ik het maximale uit mijn reis te halen en let daarbij bijvoorbeeld op gunstige vluchttijden.
– last but not least… ik ben vrij goed met geld. Reizen is mijn eerst levensbehoefte, dus ik spaar en bespaar waar ik kan. Ik ga weinig uit eten of kies voor openbaar vervoer in plaats van taxi’s.