glazen balkon van de Eusebiuskerk Arnhem - Travelvibe

Arnhem heeft een spectaculaire highlight in de stad: het glazen balkon van de Eusebiuskerk Arnhem. Eigenlijk zijn het er twee, één aan de oostkant en één aan de westkant. De twee balkons zijn helemaal van glas! Deze selfie-hotspot moesten we natuurlijk even met eigen ogen zien.

De balkons zijn geplaatst op een hoogte van 60 meter. Het oostelijk balkon hangt boven het middenschip van de kerk en kijkt uit naar de Achterhoek en Duitsland. Het westelijk balkon heeft een uitzicht op het Focus Filmtheater en kijkt uit over de Rijn en richting Betuwe en Oosterbeek. Elk balkon is rondom van glas en weegt zo’n 2.500 kilo. Geen zorgen; het glazen balkon is met stalen kabels aan de toren bevestigd. De bodem-glasplaat kan met gemak zes personen dragen.

Eusebius arnhem - Glazen balkon - Travelvibe

Selfie-hotspot: Het glazen balkon van de Eusebiuskerk Arnhem

Disney-beelden op de Eusebius als grapje

Vanaf de glazen balkons heb je ook zicht op een grappig detail van de Eusebiuskerk. In de beelden kun je namelijk Walt Disney- en Maarten Toonder-stripfiguren herkennen. Zo zie je Donald Duck, Mickey Mouse, Tom Poes en Ollie B. Bommel terug. Zij zijn bij de restauratie in 1962 gemaakt door beeldhouwer Henk Vreeling. Aan de westkant van de toren maakte hij zelfs van één van de Zeven Dwergen van Sneeuwwitje een beeltenis van dominee G.C. Foeken. Deze dominee vond het niet passend om de eeuwenoude Eusebiuskerk van stripfiguren te voorzien. Grappig detail toch?

Glazen balkon eusebius arnhem hoogtepunt - Travelvibe

Panoramalift Eusebiuskerk Arnhem

Om bij de glazen balkons te komen, pak je de glazen panoramalift. Deze brengt je naar een hoogte van 73 meter, het hoogste punt van Arnhem. Onderweg kun je uitstappen op verschillende etages om rond te kijken op de stad en omgeving. Wel bijzonder, want de Eusebiuskerk is het enige Europese kerkgebouw met een lift in de toren! Dankzij de glazen wand heb je in de lift een steeds beter uitzicht op Arnhem, de Rijn, de Betuwe en de Veluwezoom. Ook krijg je meer te zien van de binnenkant van de toren, waaronder de enorme klokken van het carillon.

Meer info en openingstijden glazen balkons Arnhem

Kijk op de Eusebius-website voor meer info, events en het glazen balkon van de Eusebiuskerk Arnhem. Actuele prijzen vind je hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eusebiuskerk (@eusebius_arnhem) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan-Joris Heling (@instarnhemmer) op