Globes - Travelvibe

Globes hebben altijd een aantrekkingskracht op me. De verleiding om er even een draai aan te geven, kan ik maar moeilijk weerstaan… Ik zie ze uiteraard op (de betere) rommel- en brocantemarkten, maar ook in webwinkels en gadgetstores kom ik de mooiste wereldbollen tegen. En een rondje Pinterest en Etsy levert weer een heel ander soort exemplaren op. Daarom een paar globes om even met jullie te delen: 

Globe om in te prikken

Wij zijn fan van de Cork Globes van Suck. De knalrode punaises prik je in de plaatsen waar je bent geweest. Je kunt natuurlijk ook andersom prikken en de bestemmingen van je bucketlist aangeven. De globes zijn verkrijgbaar in twee maten, een doorsnee van 25 cm of een doorsnee van 14 cm. De bol is van kurk, de voet van roestvrijstaal. De grote wereldbol koop je voor ongeveer € 120, de kleine voor € 50. 

Globes - Travelvibe

Globe voor meisjes

Hoe zoet is dat; een helderblauwe oceaan met roze landen, standaard en meridiaan. Niet alleen praktisch om je kinderen de wereld te laten ontdekken, maar ‘s nachts ook een sfeervol lampje. De wereldbol is verkrijgbaar met Nederlandse namen of in een Engelse variant.  De globe is o.a. te bestellen bij Wereldbol-Expert voor zo’n € 27.

Globes - Travelvibe

DIY Globe

Creatief en educatief staat symbool voor deze wereldbol. De globe is gemaakt van whiteboard materiaal, zodat je er op kunt schrijven en tekenen en dit ook weer weg kunt halen. De oceanen zijn wit, de rivieren blauw en de landen zijn wit met zwarte landsgrenzen. Hij is o.a. verkrijgbaar via De Zwerver voor zo’n € 36.

Globes - Travelvibe

Creatieve globes

Op Etsy en Pinterest vonden we een aantal ‘creatieve’ globes.
Ook al zijn ze bedekt onder mooie quotes of bloemen, dat het hier om een globe gaat mag duidelijk zijn!

Heb jij een favoriet?

Globes - Travelvibe
Globes - Travelvibe
Globes - Travelvibe
Globes - Travelvibe