GLOW Eindhoven wandelroute - Travelvibe

GLOW is hét lichtkunstfestival in Eindhoven en staat vol met lichtprojecten van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland én van jong talent. Dit jaar vindt het lichtfestival plaats van 9 t/m 16 november 2019. Het thema van GLOW 2019 is ‘Living Colors’. Bij GLOW Eindhoven ligt de nadruk op innovatie en talentontwikkeling. Voor de bezoeker zijn alle projecten gratis én eenvoudig te bekijken door het volgen van de 5 km lange GLOW Eindhoven wandelroute.

Glow Eindhoven Blob-the-Bulb - Travelvibe

GLOW Eindhoven wandelroute vol high-lights

De GLOW route loopt door het centrum van Eindhoven en is zo’n 5 km lang. De Glow Eindhoven wandelroute duurt zo’n twee uur.

Dóór het Van Abbemuseum tijdens GLOW Eindhoven

Dit jaar loopt de route dwars door het Van Abbemuseum en krijgen alle bezoekers van GLOW het museum voor hedendaagse kunst van binnen te zien. Alleen voor de lichtshow in het Philips Stadion, wat in concept dit jaar een lichtconcert is, wordt entree gevraagd. Tickets voor het Philips Stadion zijn vanaf 1 oktober online te koop via de website.

Dit jaar is er voor het eerst geen projectie op de Catharinakerk. Wel is er een groot lichtkunstproject in een drieluik op de Paterskerk, Mariënhage en het Dela gebouw door Portugese kunstenaarscollectief Ocubo Criativo. Dit drieluik, Triptych Metaphor, valt in de categorie Groot Licht en is niet alleen de start, maar ook één van de hoogtepunten van de route.

In de categorie ‘Nieuw Licht’ spelen studenten van Bouwkunde en Industrial Design van de TU Eindhoven in op interactie en modulariteit. Dit laten ze samen komen in het project HYPER. Een installatie die de interactie van de toeschouwers omzet in een lichtspel. Een student van Fontys Hogeschool komt met een bijzonder ‘Groen Licht’ project waarbij lichtgevende bacteriën gezamenlijk een lichtkunstwerk vormen en gaandeweg groeien tijdens GLOW.

Bijzondere lichtkunst tijdens GLOW 2019

Op de route staan verschillende soorten lichtprojecten; innovatieve en unieke projecten, werk van jonge talenten, duurzame projecten die awareness creëren en een aantal grote highlights. De projecten zijn op de route gelabeld in de categorieën; Groot Licht, Nieuw Licht, Groen Licht en Kunst Licht.
De GLOW route staat online.

Wat is de Route van GLOW Eindhoven 2019?

De start is bij de Paterskerk op de kruising van de Tramstraat en Kanaalstraat. Vanaf daar loopt het publiek met de klok mee door het nieuwe DomusDela, langs de Dommel richting het trappenhuis van het Dela gebouw. De route gaat door het Karel Vermeerenplantsoen, via de Smalle Haven en het College over de Stratumsedijk door het Van Abbemuseum. Daar duikt de route het parkje in tegenover het museum, om vervolgens achterlangs over de Paradijslaan, Bergstraat en de Kleine Berg uit te komen op het Clausplein.

De route steekt over naar het Wilhelminaplein en loopt via de Moskee, de Steentjeskerk richting het Philips Stadion, waar dit jaar de GLOW spot staat met eten, drinken en verwarmde tenten. Achter het stadion gaat de route verder, via de PSV laan, Ventosalaan over het Victoriapark en het Lichtplein richting de Markt. Daar loopt de route door de Heuvel en gaat via de Vestdijk weer terug naar de Paterskerk, het beginpunt.

Lees meer over het Eindhovens lichtfestival GLOW 2019.

Interesse in meer Lichtfestival? Bezoek dan ook Amsterdam Light Festival!

Meteen een nachtje blijven slapen? Boek hier jouw hotel in Eindhoven.

GLOW Eindhoven - Travelvibe
Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven is een looproute door het centrum van de stad langs ruim 30 objecten van internationale lichtkunstenaars. Het festival trekt ruim een half miljoen bezoekers. Project: Windows door Daniel Margraf op de Catharinakerk. foto: GLOW Eindhoven / Bart van Overbeeke 2017