GLOW Eindhoven wandelroute - Travelvibe

GLOW is hét lichtkunstfestival in Eindhoven en staat vol met lichtprojecten van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland én van jong talent. Dit jaar vindt het lichtfestival plaats van 10 t/m 17 november 2018, met als thema ‘Shadows & Light’. Bij GLOW Eindhoven ligt de nadruk op innovatie en talentontwikkeling. Voor de bezoeker zijn alle projecten gratis én eenvoudig te bekijken door het volgen van de 5km lange GLOW Eindhoven wandelroute.

Glow Eindhoven Blob-the-Bulb - Travelvibe

GLOW Eindhoven wandelroute vol high-lights

De GLOW route loopt door het centrum van Eindhoven en is zo’n 5 km lang. Daarmee is de route iets korter dan voorgaande jaren, met als doel om meer beleving te creëren voor de bezoeker. De variatie zit in innovatieve en unieke projecten, werk van jonge talenten, duurzame projecten enkele grote high-lights.

Bijzondere lichtkunst tijdens GLOW 2018

In samenwerking met het lichtfestival in Nanjing komt er een Chinees lichtkunstproject op het Victoriapark. Ook kunnen bezoekers kennis maken met de GLOW Bot; de eerste ‘chatbot’ die spraak, design, licht, beweging en kunstmatige intelligentie combineert. De Catharinakerk wordt dit jaar opgelicht door een projectie van de internationaal befaamde groep Ocubo uit Portugal.

GLOW Run 2018

GLOW 2018 wordt op 17 november afgesloten met de GLOW Run langs de lichtkunstprojecten. De GLOW Run is een zogenaamde ‘fun run’, waarbij vooral de beleving om mee te lopen telt. Er is geen tijdregistratie, wel krijgen alle deelnemers een wedstrijdnummer.

GLOW EINDHOVEN - 19-Moving-Light-TUe-ILI_NV-Bart-van-Overbeeke-

Wat is de Route van GLOW Eindhoven 2018?

Start: Brandstore Eindhoven/VVV op het Stationsplein.
Met de klok mee richting The student Hotel, De Groene Toren, de Effenaar, langs de Dommel, Klooster Mariënhagen, Paterskerk vervolgens richting Pullman Hotel. De route wordt vervolgd via Karel Vermeerenplantsoen over de Smalle Haven naar het Stadhuisplein, Catharinakerk, door de Heuvel Eindhoven, Markt, 18 Septemberplein, de LichttorenVictoriapark, langs het Philips Stadion en via het Stroomhuisje, de fietstunnel, het Beursgebouw weer terug op het Stationsplein.

Lees meer over het Eindhovens lichtfestival GLOW 2018.

Interesse in meer Lichtfestival? Bezoek dan ook Amsterdam Light Festival!

Meteen een nachtje blijven slapen? Boek hier jouw hotel in Eindhoven.

GLOW Eindhoven - Travelvibe
Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven is een looproute door het centrum van de stad langs ruim 30 objecten van internationale lichtkunstenaars. Het festival trekt ruim een half miljoen bezoekers. Project: Windows door Daniel Margraf op de Catharinakerk. foto: GLOW Eindhoven / Bart van Overbeeke 2017