Reis je binnenkort naar Londen met je gezin? Dan heb je vast ontdekt dat Londen één van de duurste steden van Europa is. Travelvibe bezocht Londen met 3 kids in de basisschoolleeftijd en zocht uit hoe je met 3 kids toch een beetje goedkoop naar Londen kan. Dit zijn onze 5 ‘savings tips’:

Goedkoop naar Londen

1. Overnacht in één van de mooie plaatsjes net buiten Londen

Overnachten in hartje Londen is duur. Greater Londen heeft een paar plaatsen die zeker een bezoek waard zijn en waar overnachten een stuk betaalbaarder is. Travelvibe koos voor Kingston Upon Thames en trof daar fijne vakwerkhuisjes en heerlijke terrassen. Maar ook Richmond upon Thames of Wimbledon zijn een prima uitvalsbasis voor Londen. Vanuit deze plaatsen sta je met de trein binnen 20 minuten op Waterloo station.

Goedkoop naar Londen | Travelvibe

2. Bezoek een gratis museum

Alle musea in Londen zijn gratis. Voor kinderen zitten daar een paar echte toppers bij zoals het Science Museum waar je leert hoe een raket werkt of over een brug van glas kunt lopen. Of kies voor het Natural History museum waar kleine dino fans hun ogen uitkijken. Bonus tip: check wel even of het geen ‘National Holiday’ is op de dag dat je wilt gaan, want dan staan alle Londenaren ook in de rij voor dit museum.

Goedkoop naar Londen

3. Laat ze ‘los’ in een park

Londen is écht een drukke stad en er is overal verkeer. Dat betekent voor kinderen meestal dat jij ze stevig vastklemt, terwijl je met ze over een smalle stoep loopt. Hoe anders is dat in één van de Londense parken. Laat ze lekker rondrennen en relax zelf op een bankje in Hyde park of in één van de minder bekende parken als Richmond park (Greater Londen) dat bekend staat om de grote hoeveelheden herten. Of bezoek Regent’s Park vlak bij de dierentuin. Dat is gratis, relaxed én er is nergens een betere plek om de Londenaren uit te checken.

Goedkoop naar Londen

4. Gebruik het openbaar vervoer

Bustours vind je genoeg in Londen. Maar zo’n toeristenbus waar je in of uitstapt kost je al gauw 22 pond per persoon. Een OV-dagkaart kost je 9 pond per per persoon en je stapt gewoon in ‘any’ rode Londense dubbeldekker of in de metro die ook veel indruk maakt, al was het maar dankzij de lange tunnels en vele roltrappen. Echt net zo leuk voor kids. Zijn ze onder de vijf, dan reizen ze nog gratis.

goedkoop naar Londen

5. Boek direct bij een Brit

Met 3 kinderen moet je in hotels vaak 3 hotelkamers boeken. In hartje Londen is dit vrij prijzig en ongezellig. Het huren van een appartement of huis is dan een prima oplossing. Travelvibe koos voor het Britse OwnersDirect waar je direct bij de Britse eigenaar huurt. Ons appartement was uitstekend verzorgd en lag op 350 meter wandelen van het dichtstbijzijnde station!  Maar Air BNB kan ook.

Meer tips over stedentrips met kids?

Goedkoop naar Londen met kids is met een beetje zoekwerk prima te doen. Heb je plannen om binnenkort met kids naar Barcelona te gaan, check dan eens de Barcelona tips van onze gastblogger Marta Rubio, eigenaresse van Hola Barcelona.