Goedkoopste skigebieden in Europa - Travelvibe

Ook zo’n zin in de wintersport? Waarschijnlijk kies je voor Oostenrijk, Italië, Frankrijk of Zwitserland om de sneeuw op te zoeken? Steeds populairder worden de skigebieden in Oost-Europese landen als Bulgarije en Polen. Dit vooral vanwege de lage kosten en steeds betere voorzieningen. Maar hoeveel ben je eigenlijk sowieso kwijt aan een wintersport? HomeToGo startte een onderzoek en ontdekte op die manier de duurdere wintersportbestemmingen, maar zocht ook uit wat de goedkoopste skigebieden in Europa zijn!

HomeToGo onderzocht hoeveel geld je kwijt bent aan een overnachting en hoeveel geld je betaalt voor een skipas en skihuur om überhaupt de piste op te kunnen. Zij vergeleken de kosten in 25 populaire Europese skigebieden en creëerden een overzicht met lokale prijzen voor dit skiseizoen.

 Wat kost een wintersport?

In het onderzoek is gekeken wat je op die 25 bestemmingen gemiddeld kwijt bent voor een dag en nacht wintersport.
Daarbij is gekeken naar:

 • De prijs van een skipas
 • Huren van skimateriaal
 • Kosten van een accommodatie

Extra wintersportkosten:

Helaas, ben je er met dit lijstje nog niet… want ook deze kosten heb je tijdens een wintersportvakantie:

 • Vervoer/benzinekosten
 • Skikleding en helm
 • Skiles (indien nodig)
 • Lunch op de piste
 • Diner

Wat zijn de goedkoopste skigebieden in Europa?

Voor komend winterseizoen is Vitosha het voordeligste skigebied in Europa. Vitosha ligt vlakbij de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hier kost een skipas €18 per dag en ben je per nacht zo’n €51 kwijt voor een 4-persoons accommodatie. Dit komt neer op nog geen €13 per persoon per nacht. Ook deze drie populaire wintersportbestemmingen zijn zeer betaalbaar:

 • Val Thorens
 • Winterberg
 • Alpe d’Huez

Wat is de duurste wintersportbestemming in Europa?

Het Oostenrijkse Lech am Arlberg komt – in het hoogseizoen – als duurste bestemming uit de bus. Een accommodatie voor vier personen kost hier dan ook bijna €600 gemiddeld per nacht. In combinatie met een skipas betekent dit dat je in februari al zo’n €200 kwijt bent per persoon, per dag. Ook niet goedkoop zijn Baquèira in Spanje en de populaire skioorden van Zermatt (Zwitserland) en Courchevel (Frankrijk).

Waar kun je voordelig skiën? - Travelvibe

Om de ‘Ski-Prijsindex’ samen te stellen is gekeken naar de prijs van een skipas, de huur van materiaal en de kosten van een accommodatie. De prijzen van een skipas zijn gebaseerd op de prijs van een dagpas per volwassen (2017-2018). De gemiddelde prijs voor de huur van skimateriaal is gebaseerd op het gemiddelde van ten minste drie lokale verhuurders van skimateriaal in iedere bestemming. De data bevat de prijs van een basic en vergelijkbaar paar ski’s voor volwassenen, skistokken en skischoenen. De gemiddelde prijs per accommodatie komt voort uit alle beschikbare objecten (270.000+) die worden aangeboden door meer dan 250 externe partners van HomeToGo gedurende het wintersportseizoen (december tot april).