halloween | Travelvibe

In Nederland wordt Halloween steeds populairder, maar in Ierland, Engeland, Amerika, Mexico én Roemenië heeft de halloween viering al een veel langere traditie. Locaties worden massaal omgetoverd tot griezelkastelen, jong en oud gaan verkleed in de engste kostuums en overal worden pompoenen uitgehold. Vandaag laten we je zien hoe ze Halloween vieren in vijf andere landen. Dat wordt gegarandeerd griezelen! 

Halloween in Ierland

Mystieke Keltische tradities, de bedenker van Dracula, spookverhalen, tricks-or-treats, festivals en optochten. Ierland is tijdens Halloween een betoverende bestemming waar het krioelt van spooky entertainment in de ontelbare spookkastelen en rustieke land- en herenhuizen, pubs en zelfs oude gevangenissen. Meest bekend is het Banks of the Foyle Halloween Carnival (27-31 oktober) in Noord Ierland. Dit is het meest authentieke Halloweenfestival van Europa en zit dan ook bomvol activiteiten voor het hele gezin. Alleen al het zien van al die fantastische kostuums, is de moeite waard. Lees hier meer over Halloween festivals in Ierland

heksen ierland

Griezelen in Engeland

Ook de Britten zijn goed in Halloween. Vooral in het zuiden wordt het griezelfeest op boerderijen en kastelen uitbundig gevierd. Een paar Halloween reistips voor Engeland:
– Doe mee aan Halloween specials in Londen
– Bezoek de engste kastelen van Engeland
– Het hele jaar in voor Halloween? Bezoek dan eens deze 13 spannende plekken in Londen
– Meer inspiratie? check deze top 10 England’s most Haunted

Halloween in Londen
Engeland Halloween foto: VisitLondon

Pompoen & tradities in Amerika

Verkleden, snoep verzamelen, spookverhalen en versierde huizen met verlichte pompoenen bij de deuren. Sweet, maar waar moeten we écht zijn voor een beetje spanning?
– Dé place to be is Festival of the Dead in Salem (Massachusetts)
– Helldorado Days Festival in Tombstone
– New York City’s Halloween Village Parade
– Sleepy Hollow Halloween in New York
– Helemaal uitpakken? Dat kan alleen in Las Vegas

El día de los Muertos in Mexico

Op 31 oktober begint bij de Mexicanen El día de los Muertos, de dag om de dood te vieren… Het feest duurt een paar dagen en is zelfs het grootste feest van Mexico. De Mexicanen geloven dat hun geliefde doden juist dan een bezoek komen brengen. Zelf gaan ze ook naar de begraafplaatsen toe waar familieleden liggen en brengen er versieringen aan. Om de geesten te begroeten worden allerlei offers en altaren met kleurige decoraties en ‘pan de muerto’ neergezet. Soms verblijven de familieleden zelfs een hele nacht op de begraafplaats. Gezellig, met picknickmand én muziek…

dia del muertos

Halloween vieren bij graaf Dracula in Roemenië

Roemenië is het land bij uitstek om Halloween te vieren, want daar ligt Bran Castle. Dit indrukwekkende kasteel ligt bovenop een rots en ziet er met zijn donkere stenen nogal dreigend uit. Bram Stoker baseerde zijn verhaal over het huis van graaf Dracula dan ook op dit kasteel. Daarom worden er elk jaar rond Halloween feesten in het kasteel georganiseerd. Toch vieren de Roemenen Halloween niet zo groots als de Ieren of de Amerikanen. Zij zijn meer gefocust op St. Andrew’s Night of de Nacht van de Vampieren die op 30 november plaatsvindt.

bran castle | travelvibe

Meer Travelvibe blogs over evenementen?

Travelvibe bezoekt graag bijzondere evenementen in verschillende Europese landen. Wat dacht je van Light Night in Leeds of één van de Europese Chocolade festivals?