hangbrug
Foto’s: MySwitzerland.com

Ga jij graag wandelen in de Alpen in Zwitserland? Kies dan eens voor een wandelroute over één van deze spectaculaire Zwitserse hangbruggen. Wij hebben er geen last van, maar als je hoogtevrees hebt, kun je deze routes beter mijden. Zijn spectaculaire uitzichten over de Alpen, frisse berglucht en wandeluitdagingen het wel hélemaal voor jou? Check dan deze 5x spectaculaire hangbruggen in Zwitserland:

1) Peak Walk ‘Les Diablerets ‘ – Gstaad

les-diablerets, hangbruggen zwitserland | Travelvibe

In het gletsjerpark Glacier 3000 vind je deze ‘Peak Walk’. Het is de eerste hangbrug ter wereld die twee bergtoppen onderling met elkaar verbindt. Vanaf de hangbrug kijk je uit op de Matterhorn, het Mont Blanc- massief, de Eiger, Mönch en Jungfrau. Bezoekers van Glacier 3000 kunnen de hangbrug gratis bezoeken. De brug is het hele jaar geopend (afhankelijk van de weersomstandigheden). Ben je toe aan warme chocomel? Bezoek dan restaurant ‘L’Espace’ op de top.

2) Titlis Cliff Walk – Engelberg

De ‘Titlis Cliff Walk’ is een absolute ‘no go’ voor mensen met hoogtevrees. De brug van 100 meter lang en één meter breed biedt een spectaculaire overtocht van de ene rotswand naar de andere. Klein detail: je loopt boven een afgrond van 500 meter diep! Ook hier kun je weer genieten van het adembenemende berglandschap. Aan de overkant van de hangbrug pak je de ‘Ice Flyer’, de stoeltjeslift boven de gletsjer. Vanuit de lift bewonder je gletsjerkloven tot tien meter diep.

3) Triftbrug – Gadmen

hangbruggen zwitserland, Triftbrug | Travelvibe

De Triftbrug is één van de spectaculairste hangbruggen in de Alpen. Deze brug is 170 meter lang en zweeft zo’n 100 meter boven de Triftgletsjer. Je komt er alleen door een kabelbaan te nemen die al door een diepe kloof loopt. Alleen de reis er naar toe is dus al behoorlijk avontuurlijk. Maar wát een uitzicht!

4) Raiffeisen Skywalk – Sattel-Hochstuckli

hangbruggen zwitserland, raiffeisen-skywalk | Travelvibe

Met 374 m is dit de langste hangbrug van Europa. De Skywalk overbrugt de Lauitobel-kloof van 58 meter diep. De wandeling naar deze brug is relatief makkelijk. Neem de kabelbaan naar boven en je kunt vrijwel direct aan het oversteken van de kloof beginnen. De restaurants bij de kabelbaan hebben ook veel faciliteiten voor kinderen. Dat maakt een bezoek aan deze langste hangbrug van Europa ook een leuk gezinsuitje.

5) Bhutanbrug Walk – Susten

hangbruggen zwitserland, bhutanbrug | Travelvibe
Foto’s: MySwitzerland.com

Ligt deze brug in Zwitserland of in de Himalaya? Dat vraag je je af als deze kleurige hangbrug ziet. Wees gerust, hij ligt écht in Zwitserland. Hij loopt over een door erosie ontstane kloof met gele rotsen. Wat ons betreft is deze kleurige brug alleen al reden voor een bezoek!

Langste hangbrug ter wereld in Zwitserland

En dit is het nieuwste en langste exemplaar. Deze bijna 500 meter lange hangbrug heet Europabrücke (Europabrug) en vind je vlakbij Zermatt. Dankzij de hangbrug kun je een ravijn oversteken. Het gaat volgens de plaatselijke VVV om de langste hangbrug voor voetgangers ter wereld.

Meer hangbruggen in Zwitserland?

Hier vind je een overzicht van nog meer hangbruggen in Zwitserland

Meer Zwitserland blogs van Travelvibe?

Travelvibe is regelmatig in de Zwitserse Alpen te vinden. Afgelopen winter nog in het Zwitserse Verbier. Wil jij weten waarom wij zo van bergen houden? Check dan deze blog over de Dag van de Bergen. Tip: boek hier een vakantie in Zwitserland of kies een keer voor een mooie huttentocht Zwitserland.