Europese hardloopreizen Travelvibe

Misschien behoor jij ook tot de bijna 2,5 miljoen hardlopers in Nederland? Wat is er nu gaver dan jouw favo sport combineren met een fijne Europese stad. Inmiddels wint de hardloopreis dan ook aan populariteit. Bij deze (halve) marathons en runs gaat het niet alleen om de de race naar de finish. Tijdens de loop, ren je langs allerlei culturele en historische bezienswaardigheden. Klinkt goed, wij tippen je de leukste hardloopreizen in Europa: 

24-26 april Madrid: Rock ’n Roll Marathon

Is voor jou sfeer minstens net zo belangrijk als de sportieve prestatie?  Dan is de Rock n’ Roll Marathon iets voor jou. Tijdens de marathon hoor je overal in de stad live muziek langs de route om de renners te motiveren en het publiek te vermaken. Bovendien is er ieder jaar een nieuwe route, zodat het elk jaar weer een verrassing is voor de deelnemers. Onderweg kom je langs beroemde plekken als de Puerta del Sol en Plaza Mayor, en je finisht de race in het mooi stadspark Buen Retiro. De Rock n’ Roll Marathon is onderdeel van een wereldwijde serie, zo kun je ook lopen in Liverpool (23-24 mei) en  Dublin (8-9 augustus). Alvast meer over Madrid? Check dan alvast deze 5 Hoogtepunten van Madrid.

Plaza Mayor Marathon Madrid 2017

6 juni Spitsbergen Marathon

Spitsbergen staat hier hoog op de bucketlist. In juni kun je deelnemen aan een (hele of halve) marathon op Spitsbergen. De Spitsbergen Marathon is de meest noordelijke marathon ter wereld op vaste grond én de enige marathon ter wereld met bescherming tegen ijsberen. Een meer dan unieke ervaring! Ben vooral nieuwsgierig naar het landschap? Dan is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de 10 km wedstrijd. Kijk hier voor meer info over de Marathon op Spitsbergen.

20 juni Tromsø: Midnight Sun Marathon

Eerder ontdekten wij de Noord-Noorse stad Tromsø als fantastische winter-stedentrip. Niet voor niets wordt de stad genoemd als één van de mooiste plaatsen in Scandinavië. De stad staat bekend als het Parijs van het Noorden en is jaarlijks de locatie van de meest noordelijk gelegen marathon ter wereld Deze Midnight Sun Marathon loopt door het prachtige Noorse landschap, over de Tromsø-brug en langs de karakteristieke Arctic Cathedral. Het evenement begint om 20:30 uur, maar donker wordt het niet.

Marathon Tromsø Noorwegen 2017

24-27 september Parijs – Disneyland® Paris

Hardlopen in Disneyland® Paris, is ongetwijfeld lopen in het meest magische parcours op aarde. De run wordt niet voor niets Magic Run genoemd… Je kunt kiezen voor een halve marathon, maar ook kortere afstanden met en zonder kinderen. Alles is in Disney-sfeer, tot de medaille aan toe. Tijdens het marathonweekend in Disneyland® Paris verblijf je in een Disney® Themahotel en kun je het Disney® park bezoeken.

25 oktober Dublin – Dublin Marathon

Maar liefst 62 nationaliteiten, 20.000 deelnemers en de op drie na grootste marathon van Europa; dat is de Dublin Marathon. Het parcours van de Dublin Marathon is vrijwel vlak en koerst door beroemde 18e-eeuwse Gregoriaanse straten, langs de rivier de Liffey, maar ook het grootste stadspark van Europa; Phoenix Park. De loop begint en eindigt in het stadscentrum; de start op Fitzwilliam Street Upper, de finish bij Merrion Square, vlakbij Trinity College. (Reistip via TUI Sports)

Dublin marathon running
Foto: Ierland Toerisme

6 December Valencia – Valencia Trinidad Alfonso EDP Marathon

Met de marathon van València en de 10K op 1 december 2019 staat València stevig op de kaart als Spaanse hardloopstad nummer 1. De runs starten en eindigen in de Stad van Kunst en Wetenschap.

De organisatie verwacht 1 december 2019 25.000 deelnemers aan de start. Zij lopen langs de futuristische architectuur, maar ook langs het stadhuisplein Plaza del Ayuntamiento, de kathedraal en het park in het hart van de stad Jardines del Turia. De omstandigheden voor een marathon zijn ideaal. Het parcours is vlak, de temperatuur tussen de 12 en 17 graden Celsius.

Ook in Valencia:  halve marathon op 25 oktober

Wie eerder mee wil doen aan een hardloopwedstrijd in València kan gaan trainen voor de halve marathon van 21.097,5 meter. Deze wedstrijd op 25 oktober 2020 staat open voor 10.000 deelnemers en trakteert op een route langs onder meer de haven en door het centrum. Meer info op de site van Valencia La Ciudad del Running.

Overige data en tips voor hardloopreizen in Europa – 2020

Barcelona: 15 maart (marathon)
Praag: 28 maart (halve marathon)
Rome:
 29 maart (marathon)
Berlijn: 27 september (marathon)
Loch Ness: 4 oktober (marathon)
Londen: 11 oktober (marathon)

Het hele jaar Marathons in Spanje

In Spanje vinden het hele jaar hardloopevents en marathons plaats. Kijk voor een overzicht op marathons in Spanje.

Trailruns in Frankrijk

Ook de Franse hardloopkalender staat vol met trailruns.

Meer runs (diverse afstanden) in het buitenland vind je op deze Europese marathon kalender 2020

hardloopreizen in Europa - Travelvibe