Burg Island View | Travelvibe

Ben jij op zoek naar een bestemming waar je perfect langs de zee kunt uitwaaien, wandelen én kunt genieten van de cultuur & historie van Zuidwest Engeland? Wij tippen een paar dagen wandelen langs het South West Coast Path, het langste officiële wandelpad van Groot Brittannië.

Over het South West Coast Path

Uitzicht Jurassic Coast | Travelvibe

Het South West Coast Path is in totaal 1014 km lang. Het loopt van de hoogste kliffen van Engeland, aan de kust van Exmoor, tot aan de zandstranden bij Poole Harbour, in Dorset. Je kunt de gehele route lopen, maar veel mensen kiezen er net als wij voor een deel van  het pad te lopen. Langs de route is meer dan genoeg Britse cultuur & natuur te vinden. Wat dacht je van de ultieme high tea, een bezoekje aan het buitenverblijf van Agatha Christie of zeehonden spotten vanaf een hoge klif? Het kan allemaal langs deze route.

Waarom het South West Coast Path?

Zelf liep ik al eens een deel van route vlak bij het idyllische plaatsje Lulworth Cove. Dit is waarom wandelen langs het South West Coast Path voor mij een onvergetelijke ervaring was:
★ De stilte op de kliffen – verlaat de kustplaatsjes en als snel hoor je weinig meer dan het ruisen van de wind.
★ De indrukwekkende vergezichten – Check de foto’s en de video en je weet genoeg.
★ De uitdaging – Sommige stukjes van de kliffen zijn best pittig om te wandelen.
★ De geweldige pubs langs de route  – Britser wordt het niet! (tip: Smugglers Inn in Osmington Mills).
★ De rijke historie van het pad – Dit pad ademt Britse historie. Van fossielen tot oude smokkelverhalen; je vindt het er allemaal.

Sign South West Coast Path | Travelvibe
View Jurassic Coast

Travelvibe & South West Coast Path

De South West Coast Path Association heeft vijf verschillende reisroutes ontwikkeld. Wij lopen eind maart op uitnodiging van de South West Coast Path Association ‘The Nautical Trail’, één van deze reisroutes. Dit deel van het South West Coast Path loopt van Plymouth via het plaatsje Ross May naar Dartmouth. Het pad staat hier bekend om zijn hoge kliffen, het schitterende golvende landschap én zijn rijke maritieme historie. Wij kunnen niet wachten om dit gedeelte van het kustpad te gaan ontdekken. Binnenkort dus meer blogs over dit indrukwekkende wandelpad…

Check de video om te zien welk gedeelte van het pad we lopen:

Vragen, tips of ideeën?

Heb je vragen, tips of ideeën? Laat het ons weten!
Hier vind je meer info over het South West Coast Path.

 

*foto homepage: Andy Bracy (locatie: Burgh Island, South Hams, Devon)