Als je regelmatig naar Schiphol reist, herken je dit dilemma misschien: hoe kom ik zo snel en makkelijk mogelijk op de luchthaven? Dat kan soms lastig kiezen zijn, want zowel de taxi, de trein als de auto hebben voor- en nadelen. Daarom vonden wij het tijd voor een nieuwe blog waarin we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten en je een paar insider tips geven om snel en makkelijk op Schiphol te komen.

Met de trein

De snelste en beste manier om naar Schiphol te gaan, is in veel gevallen met de trein. Het station ligt op de luchthaven, dus als je aankomt, neem je de roltrap omhoog en sta je direct in de vertrekhal. Perfect als je op een korte citytrip gaat waarbij je weinig baggage bij je hebt. Twee treinkaartjes zijn bovendien vaak een stuk goedkoper dan de kosten voor bijvoorbeeld een taxi.

Als je voor de trein kiest, neem dan je OV- chipkaart mee of koop de dag voor je vertrek alvast je treinkaartje en download je ticket op je telefoon. Dan hoef je op het station geen kaartje meer te kopen en dat scheelt weer reisstress.

De trein is minder handig als je heel veel baggage bij je hebt. Zie je jezelf al drie koffers meeslepen de trein in en uit? Ook als je bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend moet reizen om je vlucht te halen, is de trein niet altijd de beste optie omdat er dan nog geen treinenn rijden.

Met de taxi

Als je midden in de nacht reist of als je veel baggage bij je hebt, kan een taxi nemen naar Schiphol een prettige en comfortabele start van je reis zijn. Ook als je met een gezin met hele kleine kinderen reist, kan het fijn zijn om zonder al te veel gedoe op de luchthaven te komen. Wel zo relaxed voor jou en de kids.

Als je voor de taxi kiest, adviseren wij om ruim van te voren je taxirit te boeken. Dan weet je zeker dat er een taxi beschikbaar is en je op tijd op de luchthaven komt. Handig: veel taxibedrijven bieden vaste tarieven aan om naar Schiphol te komen. Dit bevalt ons altijd prima. Je weet van te voren waar je financieel aan toe bent en je hoeft niet zo op de taximeter te letten.

Met de auto

Tenslotte heeft een trip naar Schiphol met de auto ook zo zijn voordelen. Je kunt lekker veel baggage meenemen en je bent niet afhankelijk van een taxichauffeur of dienstregeling. Dit maakt het bepalen van je eigen reistempo makkelijker.

Zie je op tegen de kosten van parkeren op de luchthaven? Kies dan voor ‘offsite parkeren’. Dat is je auto niet op maar vlak bij de luchthaven parkeren. Op Parkos, een handig vergelijkings- en boekingsplatform voor betaalbaar en veilig parkeren vind je eenvoudig de beste Parking Schiphol-plekken. Zo hou je geld over om op je vakantiebestemming nog meer leuke dingen te doen!