Hoeveel bagage neem je mee - Travelvibe

Vandaag publiceerde CheckandPack een onderzoek over het aantal kledingstukken dat mee op reis gaat. Nu verbaast het ons niet dat vrouwen ‘ietsje’ meer meenemen dan mannen, maar zoveel verschil… Hoeveel bagage neem je mee op reis?

Hoeveel bagage neem je mee? Travelvibe

De Nederlandse vrouw reist bepaald niet licht en komt daardoor, volgens het onderzoek*, ook regelmatig in de problemen op luchthavens. De dames (tussen de 25 en 45 jaar) pakken gemiddeld niet minder dan 63 items in, terwijl de mannen 29 stuks inpakken.

De Nederlandse vrouw sleept 63 kledingstukken mee op vakantie…

5 Jurkjes en 4 paar schoenen?

Dit betekent dat de bagage van een vrouw gemiddeld 31 kilo weegt. Qua inhoud betekent dit 1,9 setje kleding per dag, waaronder 5 jurkjes en 4 paar schoenen. Vrouwen jonger dan 25 jaar nemen overigens iets minder kleding mee. Zij pakken 24 kilo in, wat ook vaak nog tot overgewicht van bagage wordt gezien.

De Nederlandse man neemt – vrij bescheiden – 29 kledingstukken mee op vakantie.

* De data zijn van maart – juni 2017 (gestart na de wintersportvakanties) en gebaseerd op de informatie die de gebruikers van de inpaksite hebben ingevuld. Dit waren 100.404 vrouwen en 27.066 mannen. De 31 kilo is ruim- én handbagage samen. De 63 ingepakte items, zijn alle kledingstukken samen, inclusief lingerie, sokken, etc. Van de respondenten gaat 49% zo’n 5 tot 14 dagen op stap.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Nederlandse CheckandPack. Jaarlijks helpt dit bedrijf bijna een miljoen Nederlanders met het inpakken van hun koffers. Dit doen ze door uniek samengestelde inpaklijsten voor elke gebruiker. Ruim 3,6 miljoen mensen bezoeken jaarlijks de gespecialiseerde website.

Hoeveel bagage stukken neem jij mee op vliegvakantie?