Hoogste cafe van Tirol - cafe 3440 - Travelvibe

Waar vind je het hoogste cafe van Tirol? Café 3440 vind je op de top van het moderne Wildspitzbahn station in Pitztal. Hier drink jij – in alle rust – jouw kopje koffie tussen maar liefst 50 bergtoppen van meer dan 3.000 meter hoogte.

Het hangende terras van Café 3440 ligt op precies 3.440 meter hoogte boven de zeespiegel. Hier heb je gegarandeerd het beste ononderbroken panoramisch uitzicht op het omliggende Alpenlandschap. Café 3440 wordt dan ook omringd door meer dan vijftig bergen hoger dan drieduizend meter. Ook de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3774 m), ligt op een steenworp afstand. Je vindt dit hoogste cafe van Tirol bij het nieuwe Wildspitzbahn-topstation.

Zo’n 150 km uitzicht

Nog beter zicht? Beklim dan de 55 treden naar het uitkijkplatform van de Hinterer Brunnenkogel. Hier heb je echt het ‘on top of the world’-gevoel. Op heldere dagen geniet je hier van een uitzicht tot zo’n 150 kilometer.

Wildspitzbahn in Pitztal

Met de hoogste gondel van Oostenrijk naar het hoogste café van Tirol

Met een bezoek aan Café 3440, pak je ook meteen een ritje met de hoogste berggondel van Oostenrijk mee. De Wildspitzbahn brengt je in 6 minuten naar de top van de Hinterer Brunnenkogel; een spectaculaire rit in comfortabele cabines mét verwarmde stoelen.

Café 3440 – Pitztal Gletsjer

  • Café 3440 is elke dag geopend van 9.30 uur – 15.30 uur
  • Zelfgemaakt gebak en lekkernijen
  • Koffiespecialiteiten
  • 100 zitplaatsen binnen (café) + 60 zitplaatsen buiten (terras)
  • Gratis wifi

Meer wintersport-tips?

Travelvibe tipt je deze Europese wintersportplaatsen; wintersportaccommodaties en bestemmingen.