Vergeet Barcelona, kies voor Madrid. Een wereldstad vol mogelijkheden; shoppen, rondstruinen door de verschillende wijken, cultuur in alle vormen en vooral culinair genieten. En… Madrid kent ook 5 HOOGTEpunten, letterlijke highlights.

faromadrid

1. Faro de Moncloa (110 m hoog) 
Niet direct een heel fraai bouwwerk, maar het uitzicht maakt alles goed. Een lift brengt je binnen 20 seconden op 90 meter hoogte. Vanaf het glazen uitkijkplatform kun je de hele stad overzien. (Metro: Moncloa)

teleferico-madrid

2. Teleférico
In 10 minuten kun je met de kabelbaan van Paseo Pintor Rosales naar het grootste park van de stad, Casa de Campo. Je zweeft boven de daken en passeert de Manzanares rivier. Vanuit het gondeltje heb je een mooi uitzicht.
(Metro: Argüelles of Moncloa)

MadridCBA

3. Dak van Circulo de Bellas Artes
Op dit dak van hét cultureel centrum van Madrid heb je één van de beste en meest spectaculaire uitzichten. Het prachtige gebouw is ontworpen door Antonio Palacios.  Om het dak te betreden pak je een glazen lift. Nu al nieuwsgierig wat je te zien krijgt? Check de webcam.

Madrid-panoramic

4. Wandel over de daken
Een wandeltour die alles verwachtingen overstijgt. Onder leiding van een Nederlandse gids wordt je meegenomen over de daken van Madrid. De route wordt afgestemd op het weer en heeft ook verrassende culinaire hotspots in petto. Meer info via Mad Way.

Real Madrid - Vaderdag uitjes - Travelvibe

5. Op de bovenste ring 
Ook voor niet-voetbal fans is het koninklijk stadion van Real Madrid een bezoek waard. Het Bernabéu stadion behoort tot één van de mooiste stadions van Europa en biedt plaats aan 80.000 bezoekers. Meest fascinerend? Het uitzicht vanaf het dak. (Metro: Santiago Bernabeu)

Binnenkort lees je op Travelvibe een uitgebreid reisverslag over Madrid!