-Icemusic Festival Geilo 2017 Travelive

Denk jij dat er in de donkere wintermaanden weinig te beleven valt in Noorwegen? Dan heb je vast nog nooit gehoord van het IceMusic Festival in het Noorse Geilo. Het is ‘s werelds enige ijsmuziekfestival en het wordt jaarlijks gehouden bij de eerste volle maan van het nieuwe jaar. Tijdens het evenement wordt er drie dagen lang gespeeld op instrumenten van sneeuw en ijs. Het begint dit jaar op 9 februari. Je kunt er dus nog bij zijn…

Ode aan de natuur

Het festival is een ode aan de natuur en aan water één van de belangrijkste elementen op aarde. De Noorse bergen van Hallingdal vormen de achtergrond bij het festival. Afhankelijk van de temperatuur en het weer op dat moment klinken de instrumenten steeds een beetje anders. Dus geen concert is hetzelfde. Wij zouden graag eens onze allerdikste winterjas aantrekken om eens te horen hoe deze ijsinstrumenten klinken….

Weten hoe IJsinstrumenten eruit zien?

Check dan deze foto’s:

Icemusic Festival Geilo 2017, ijsmuziekfestival | Travelvibe
Icemusic Festival Geilo | ijsmuziek festival | travelvibe
Icemusic Festival Geilo 2017 guitar Travelvibe
Icemusic Festival Geilo 2017 | Ice instrument
Icemusic Festival 2017 stage Travelvibe
Foto’s: Icemusic Festival Geilo

Wil jij weten hoe ijsinstrumenten klinken?

Check dan deze video van het ijsfestival van 2015:

Zelf naar het ijsmuziekfestival?

Je kunt tussen 9 -12 februari naar het Icemusic Festival in Noorwegen. Om er te komen, vlieg je naar Oslo en daar pak je de trein naar Geilo. Een dagpas voor het festival kost je 600 Noorse kronen (ongeveer 67 euro). Hier vind je meer info over het IceMusic Festival.

Meer Noorwegen?

Check dan deze artikelen over wintersporten in Noorwegen  en IJshotels in Noorwegen.