ILoveGriekenland - Travelvibe

Griekenland-fans hebben ‘m misschien al op social media voorbij zien komen: ILoveGriekenland. Een frisse campagne van het Grieks Verkeersbureau waarmee 100 Griekse bestemmingen ontdekt gaan worden door 100 Nederlandse bloggers. En, ook Travelvibe maakt met #ILoveGriekenland kans op een tripje Griekenland! Ontdek daarom nu waarom wij naar Griekenland willen…

Griekenland staat bekend als ‘the destination with 100 faces’. Travelvibe is daarom ontzettend nieuwsgierig naar al het moois dat Griekenland te bieden heeft. Want waar in Europa vind je nu een land met 14.4000 km kust, meer dan 2000 eilanden met paradijselijke baaien en stoere kliffen, meer dan 7000 jaar historie, ongerepte woeste natuur, ontelbaar veel kerken, tempels en kloosters en de beste olijven ter wereld? In Griekenland valt écht nog zoveel te ontdekken…

‘The destination with 100 faces’

De ‘te ontdekken’ bestemming hebben wij zelf een klein beetje in de hand. Wij mogen namelijk onze voorkeur uitspreken! Lastig, want waar selecteer je op als je mag kiezen uit 100 hele mooie bestemmingen? Om de keuze makkelijker te maken, zijn de reizen onderverdeeld in de categorieën Culinair, Wellness, Cultuur, Avontuur, Sport, Strand en Familie.

Griekenland in 7 thema’s

Als 30 plusser is dat natuurlijk niet heel makkelijk, want met alle 7 reisthema’s hebben wij wel wat, zoals je hieronder kunt zien… 🙂

ILoveGriekenland Culinair, omdat…

Yvon: Ik heb gehoord dat de Robola, gemaakt op Kefalonia, een superlekkere witte wijn is. Die wil ik daar proeven!
Laura: Food voor mij toch wel een onderdeel van de vakantiebeleving is. Droom even weg bij de Griekse mezzes, olijven en frisse salades op een terras vol kleurrijke stoeltjes…

Greek Food I Love Griekenland - Travelvibe

#ILoveGriekenland op Instagram van Travelvibe

ILoveGriekenland Wellness, omdat…

Yvon: Ik graag wil bijkomen van een jaar hard werken in het water van de Heracles-bronnen in Edipsós waar je het meest mineraalrijke, thermale water ter wereld vindt.
Laura: Een beetje me-time héél belangrijk is. In een heerlijke spa waar olijfolie de hoofdrol speelt, kom ik ongetwijfeld tot rust!

ILoveGriekenland Cultuur, omdat…

Yvon: Het land één van de oudste beschavingen van Europa heeft. Moet je gezien hebben!
Laura: Je nergens zo veel archeologische musea en historische overblijfselen vindt als in Griekenland.

Athene - I Love Griekenland
foto: VisitGreece.gr

ILoveGriekenland Avontuur, omdat…

Yvon: Ik niet het type ben dat de hele dag op het strand ligt en graag wil ontdekken wat Griekenland naast strand nog meer te bieden heeft.
Laura: Alleen maar op een handdoek liggen tóch echt te saai is? Ik ontdek maar wat graag de kloven, grotten en kliffen op de eilanden.

ILoveGriekenland Sport, omdat…

Yvon: Griekenland de bakermat is van de Olympische Spelen. Als de Grieken niet weten hoe gaaf sporten is, wie dan wel?
Laura: Flottielje zeilen langs de talloze (onbewoonde!) eilanden mij een meer dan fantastische ervaring lijkt!

Kos - ILoveGriekenland
foto: VisitGreece.gr

ILoveGriekenland Strand, omdat…

Yvon: Er weinig landen zijn met zoveel kustlijn als Griekenland. Dat perfecte strandje vind ik dus zeker in Griekenland!
Laura: Een blauwe zee met witte stranden in een idyllische baai toch altijd de perfecte combinatie is?

ILoveGriekenland Familie, omdat…

Yvon & Laura: wij als 30 plussers graag reizen met ons gezin. Griekenland lijkt ons met de ruime keuze aan accommodaties en vriendelijke mensen een perfecte bestemming!

Zakynthos - ILoveGriekenland
Foto: VisitGreece.gr

Facts we ♥ about Greece!

Wist jij dat…

  • Griekenland bestaat uit meer dan 2000 eilanden, waarvan er slechts 170 bewoond zijn?
  • Je er meer dan 250 zonnige dagen (oftewel meer dan 3000 zonuren per jaar!) hebt?
  • Griekenland 21 vliegvelden heeft en er dus veel keuze is waar je jouw reis begint?
  • De Griekse kustlijn 14.400 km telt en er geen plaats verder dan 137 kilometer verwijderd is van de kust?
  • De negen horizontale blauwe en witte strepen in de Griekse vlag waarschijnlijk staan voor de negen lettergrepen van het Griekse ‘Eleftheria i Thanatos‘ (vrijheid of de dood)? Het blauw vertegenwoordigt de zee en de lucht, het wit staat voor de strijd voor vrijheid.
  • Veel deuren, kozijnen, meubels en kerkkoepels in turquoise zijn geschilderd, omdat de Grieken geloven dat deze kleur ze beschermt tegen het kwaad. Ze noemen deze kleur ‘kyanos
ILoveGriekenland

Op I love Griekenland vind je het mooiste van Griekenland. De teksten zijn en worden geschreven door 100 bloggers. Zij reizen de komende tijd naar de 100 mooiste plekken in Griekenland en ontdekken er alle highlights en little secrets!

ILoveGriekenland, omdat…

Travelvibe is nieuwsgierig naar jouw ervaringen met Griekenland!
Is Griekenland jouw favoriete bestemming? Tell us why!