Innsbruck in de zomer -5-reistips-Travelvibe

Innsbruck is een fijne, goed bereikbare zomerbestemming tussen de bergen. Deze hoofdstad van de Alpen heeft ook buiten de wintersport veel te bieden. De stad zelf met haar festivals, maar ook de omliggende natuur maakt deze stad tot een perfecte bestemming. Met deze (veelal gratis) activiteiten maak je een stedenbezoek aan Innsbruck in de zomer nóg leuker!

De Genuss Radweg: fietsroute voor foodies

Gek op local food en houd je van een beetje activiteit? Met de ‘Genuss Radweg‘ volg je een laagdrempelige fietsroute door en rond Innsbruck. Onderweg stop je  steeds bij lokale producenten van typische ‘Innsbrucker’ producten. In 2019 wordt de route uitgebreid om nog meer van de regionale producten en de lokale keuken te kunnen ontdekken. Op de route liggen nu 25 stops, variërend van bijenhoning tot schnaps en vruchten. Ook leuk; je kunt tijdens de route je picknickingrediënten samenstellen.
PS: Alle producenten van de streekgebonden specialiteiten zijn ook te voet of met de auto bereikbaar.

Innsbruck in de zomer - fietsroute lokale producten - Travelvibe
©LauraGriesser

Zomerfestivals in Innsbruck

In de zomermaanden vind je in Innsbruck allerlei gratis openluchtfestivals en concerten. De Innsbrucker Promenadeconcerten zijn de moeite zeker waard. In juli vormt de keizerlijke Hofburg het indrukwekkende decor voor de Innsbrucker Promenadeconcerten. Deze vroegere Habsburgse residentie lijkt – dankzij haar bijzondere architectuur en goede akoestiek – gemaakt voor concerten en optredens. Onder de artistieke leiding van Alois Schöpf kunnen Innsbruckers en vakantiegangers in de zomer gratis genieten van de mooiste muzikale klanken. Vier weken lang spelen eersteklas formaties uit heel Europa in deze keizerlijke residentie.

De bergen in bij Innsbruck!

Op een kwartiertje rijden van Innsbruck vind je Stubai. Een bekend skigebied, maar ook in de zomer een prima bergbestemming. Zo kun je er goed wandelen naar Rosendorf, over de Stubaier Höhenweg, de uitdagende routes naar de bergtoppen van de Seven Summits en op de Wilde WasserWeg. Voor kinderen is de Erlebnisweg en de Scheibenweg een echte aanrader. De stubai regio staat ook bekend om het klimmen en fietsen. Zoek je het liever hogerop? Pak de gondel en begeef je naar de Stubaier Gletscher (3210 m) mét ijsgrot. Meer over Stubai in de zomer? Lees dan het reisverslag dat we er al eens over maakten.

Wilde Wasser Weg Stubai - Travelvibe

Perspektivenweg Innsbruck

Architectenbureau Snøhetta (o.a. bekend van onderwaterrestaurant Under, Svart Glacier Hotel bij Bodø) heeft in het alpine landschap bij Innsbruck het spectaculaire ‘Perspektivenweg’ (Path of Perspectives) ontworpen. Je bereikt dit bijzondere pad met De Hungerburg en Nordkette kabelbanen vanuit het centrum naar het Seegrube station op 1.905 meter. Hier kun je op verschillende plekken genieten van een prachtig uitzicht op de Inn vallei.

Innsbruck Snohetta Perspektivenweg - Travelvibe
Foto: Christian Flatscher

Zen in de Hofgarten

Ben je flink actief in de bergen geweest of heb je Innsbruck uitvoerig verkend? Dan is een rustige (lowbudget) yogasessie in het park vast geen slecht idee. Als bezoeker van Innsbruck kun je (tegen een vrijwillige donatie) aansluiten bij de Vinyasa yogalessen in de Hofgarten. Twee gecertificeerde yogaleraren geven er instructies in het Duits of Engels en bezorgen je een rustige start van de dag of relaxte terugreis naar huis.

Yoga Innsbruck in de zomer - Travelvibe

Volop voordeel in Innsbruck in de zomer

  • Met de Welcome Card in Innsbruck krijg je korting bij musea, zwembaden, restaurants en evenementen. Wanneer je drie nachten of langer in Innsbruck logeert is ook de toegang tot de meeste bergliften zelfs helemaal gratis.
  • De Innsbruck Cardis niet gratis, maar geeft 24 of 48 uur toegang tot uiteenlopende highlights en liften. Kinderen tot 15 jaar krijgen 50% korting op de kaart.
Innsbruck in de zomer - Travelvibe

Ook naar Innsbruck in de zomer?

Kijk voor meer informatie en mogelijkheden op: Innsbruck info

Boek hier jouw:

vliegtickets naar Innsbruck
overnachting in Innsbruck
– tripje Innsbruck met Alpenreizen.nl