Bagage mee op wandelreis south west coast path - Travelvibe

Vandaag vertrekken wij voor een weekend naar Engeland om het Nautic Trail-gedeelte van het South West Coast Path te gaan ontdekken. Met ‘foodies heavens’ Salcombe en Plymouth als basis, gaan we op pad langs kliffen, kusten, havenplaatsjes, vuurtorens, pubs, B&B’s en idyllische cottages. Alvast een kijkje in onze bagage; dit nemen wij mee op wandelreis naar het South West Coast Path… 

Duffel of trolley mee op wandelreis?

Stoere weekendtas van Thule

Laura: Omdat deze stoere duffel zo goed beviel tijdens de trip naar Tromsø, neem ik ‘m ook nu weer mee. Handig om te dragen als rugtas en perfect als handbagage.

Uncle Gadget Crash Baggage silver

Yvon: Deze gecrashte trolley kan wel een stootje hebben, is lekker licht, maar oersterk…

Fijn wandeljasje

Blauwe outdoorjas Fjallraven met capuchon

Voor een beetje comfort tijdens het wandelen, hebben we allebei een sterk, maar lichtgewicht wandeljasje. Het beschermt ons tegen kou en de eerste regendruppels (die we zo niet hopen te zien…). Mochten we toch wat slechter weer krijgen, dan duiken we gewoon het centrum van Plymouth in of maken met de auto een tourtje langs de kust.

Comfy rugzakje voor onderweg

Herschel rugzak groen | Travelvibe

Yvon: Deze ‘Little America-rugzak’ is een erg ruime en veelzijdige tas. Perfect voor naar kantoor (mijn 15″ laptop past er makkelijk in), maar dit weekend draagt-ie een extra trui, de wandelroute, camera en waterfles.

Fjallraven Kanken rugzak grijsblauw

Laura: Niet heel groot, maar wel een lichtgewicht en waterafstotende rugtas. Aan de zijkant past een waterfles en binnenin vind je standaard -heel handig!- een zitmatje.

Water mee!

rode travelvibe dopper

Laura: Onze enige, echte personal Dopper kunnen we natuurlijk niet thuislaten…

sigg waterfles | Travelvibe

Yvon: Deze isolerende waterfles is licht, sterk, duurzaam, stabiel, functioneel en hygiënisch. Punt.

Camera vs. iPhone?

Wij fotograferen graag en vooral heel snel en veel met onze iPhone SE. We hebben een paar favoriete foto-apps en we presenteren onze trips en reismomenten maar wat graag op ons Instagram-account @travelvibenl. Onmisbaar bij het fotograferen met de telefoon is een statief en een selfie-stick om de mooiste resultaten te behalen. En natuurlijk steken we ook de ‘good-old’ Nikon J1 in onze backpack. Nog altijd een prima resultaat en fijne camera!

statief voor de smartphone

Met een hart op reis

Stichting Reis met je Hart Wageningen

Natuurlijk nemen we ook deze SWCP-wandeltrip hét knalroze hart mee van ‘De Stichting Reis met je Hart’. Dit om aandacht te vragen voor mensen die door gebrek aan financiële middelen al langere tijd niet van een vakantie kunnen genieten, maar dit wel van harte gegund wordt door hun omgeving. De stichting verzorgt een dagje uit of een vakantie met gelden die opgebracht worden uit giften, schenkingen, erfenissen en steun in natura.

The Nautical Trail – SWCP

De South West Coast Path Association heeft vijf verschillende reisroutes ontwikkeld. Wij lopen dit wekend stukken van ‘The Nautical Trail’. Dit deel van het South West Coast Path loopt van Plymouth via het plaatsje Ross May naar Dartmouth. Het pad staat hier bekend om zijn hoge kliffen, een golvend landschap én rijke maritieme historie. Met deze complete gids, kan onze reis helemaal niet meer stuk. Meer info? Check de Nederlandse site van het South West Coast Path.

SouthWestCoastPath Plymouth - Travelvibe

Wat neem jij altijd mee op wandelreis?