jaloersmakende vakantiefoto 's op social media - Travelvibe

Tijdens de vakantie en op reis delen ook wij graag onze vakantiefoto’s op social media. Dit kan Facebook zijn, maar vooral Instagram is ons favoriete kanaal. Expedia publiceerde hier onlangs een onderzoek over. Zo bleek dat vooral bij reizigers tussen de 18 en 35 jaar veel jaloersmakende vakantiefoto’s worden gedeeld via Whatsapp, Facebook en YouTube. Ongeveer 97% van die groep plaatst een tot vier keer per week een vakantie-update op zijn Facebooktijdlijn. Slechts 1% zegt geen gebruik te maken van social media op vakantie.

Fotogenieke reisbestemming

‘Jaloersmakerij’ is de belangrijkste reden waarom foto’s op social media worden geplaatst. Waarop 51% van de respondenten inderdaad aangeeft wel eens jaloers te worden van al die vakantiepica’s. Ook geeft zo’n 25% van de ondervraagden aan dat een bestemming fotogeniek móet zijn en houdt daar rekening mee bij het boeken. Interessant want wij boeken onze vakantie zelf niet naar aanleiding van beelden op Instagram. Maar, áls we eenmaal geboekt hebben, oriënteren we ons wél via Instagram op de must sees ter plaatse…

‘Ervaar een bestemming écht’

Rene Nieuwmans van Expedia adviseert ons om een bestemming vooral écht te ervaren en de smartphone even weg te leggen: “Reizen gaat niet alleen om het vastleggen met foto’s, maar ook om het maken van mooie herinneringen. De mooiste vakantiekiekjes in je tijdlijn zijn vaak van filters voorzien en soms is eraan gesleuteld in Photoshop. Meer dan de helft van de ondervraagden vertelde ons hoe vervelend ze het vinden als een bestemming er niet blijkt uit te zien als de foto’s op social media.”

Irritante foto’s op vakantie

Naast de jaloersmakende foto’s, zijn er ook aardig wat vakantiefoto’s die online vooral ergernis opwekken. Expedia stelde daarom ook een top vijf samen van de meest irritante foto’s:

Top 5 meest irritante vakantiefoto’s

Aan yoga foto’s en hotdog benen doen we niet, maar aan onze eigen tijdlijn te zien maken wij ons ook wel eens schuldig aan food & drink foto’s… sorry!

We doen wél enorm ons best om de mooiste jaloersmakende foto’s te maken. Tijdens onze Travelvibe-reizen plaatsen wij bijvoorbeeld altijd een collage van de dag op Facebook… Hier zie je een foto van onze persreis naar Slovenië (september 2017)

jaloersmakende vakantiefoto - Travelvibe

Wat is jouw meest jaloersmakende vakantiefoto?

BewarenBewaren