Kaiserwetter wat is dat? Travelvibe

Kaiserwetter op wintersport? Dat betekent veel sneeuw, een stralende zon en een strakblauwe lucht. Eigenlijk is dit het weer zoals we dat het allerliefste zien tijdens onze wintersport.

Na hevige of extreme sneeuwval kunnen de besneeuwde pistes wel wat hebben en is een stralende zon zeer welkom. Kaiserwetter staat eigenlijk synoniem voor perfecte en optimale wintersportcondities. 

Grootste kans op mooi wintersportweer? Dat heb je tijdens een wintersport in de lente

De combi van voldoende sneeuw en blauwe lucht wordt door locals Kaiserwetter genoemd.

Wat is Kaiserwetter - Travelvibe

Tips voor skiën bij mooi weer – Kaiserwetter

Kaiserwetter is het perfecte plaatje tijdens de wintersport. Denk goed geprepareerde pistes, een heerlijk zonnetje en een fijne temperatuur.  Hoe bereid je je voor op de perfecte ski dag?

Outfit

Je ski-outfit voor een warme dag bestaat vooral uit laagjes; een hemd, een pulli en een jas. Zo kun je als het te warm wordt, een van de laagjes uittrekken. Kijk ook naar de hoogte van de pistes. In het dal is het veel warmer dan op de berg.

Zonnebril

In plaats van een skibril, kun je bij mooi wintersportweer prima een zonnebril dragen. Let wel op dat deze goed aansluit bij je ogen en dat hij een goede UV-bescherming heeft!

Blijven smeren

Op een zonnige dag is de zon veel feller en sterker. Goed insmeren met een zonnebrand met hoge factor is een must. Herhaal dit om het uur, zodat je niet verbrand kunt verbranden. Vergeet ook je lippen niet!

Wintersport jij ook het liefst bij Kaiserwetter?