lebkuchenherz - kerst in Hannover - Travelvibe

Als je ergens de ultieme kerstsfeer wil beleven, dan breng je een bezoek aan Duitsland. Wij proefden de kerstsfeer in Hannover. Een aanrader, want dit is er allemaal te zien en doen rondom kerst in Hannover: 

Kerstmarkten in Hannover - Travelvibe

Kerstmarkten in Hannover

In het stadscentrum van Hannover vind je verschillende kerstmarkten met elk een eigen thema. Zodra je het station uitstapt, beland je al op de eerste kerstmarkt. In de route naar het oude stadscentrum, kom je er vanzelf meer tegen. Alle kerstmarkten in Hannover staan in een prachtig decor, tussen talloze kerstbomen, lichtjes en oude gevels. Voor de vele lekkernijen en snuisterijen kun je terecht bij zo’n 200 stalletjes. Extra leuk zijn de Middeleeuwse en Finse kerstmarkt. Deze zijn volledig in thema. Zo geniet je bij de vuurkorf van vers bereide zalm en een glögi (glühwein) in een sami-tent.

Tip: ook in de stadjes rondom Hannover vind je mooie kerstmarkten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel. Ook bekend is Autostadt in Wolfsburg.

De kerstmarkten in en rond Hannover beginnen het laatste weekend van november en lopen door tot kerst en sommige tot eind december. Voor actuele data en meer info over deze stadjes, kijk je op 9 Cities, de website van de regio Hannover. 

Finse kerstmarkt Hannover - Travelvibe
Christmas Hannover - travelvibe
verkeerslicht kerst Hannover - Travelvibe

Glühwein in het sparrenbos

Wat je echt niet mag overslaan, is het sparrenbos op de Holzmarkt. Op dit plein vind je het Wunschbrunnenwald; 400 m2 sparrenbos mét kraampjes waar je typisch Duitse lekkernijen kunt kopen en natuurlijk een glühwein kunt bestellen. In deze dennengeur waan je je in een echt bos, supergezellig!

Wunschbrunnenwald
De naam Wunschbrunnenwald is overigens niet voor niets gekozen. In het bos staat de Oskar Winterfontein met wensring. Volgens de legende worden wensen vervuld wanneer deze ring wordt gedraaid.

Sparrenbos Hannover kerst - travelvibe

Weihnachtspyramide am Kröpcke

Op het plein van Kröpcke vind je de kerstpiramide in Hannover. Een mooi herkenningspunt en fotogenieke kersthighlight in Hannover. De piramide is 18 meter hoog en je kunt er ook naar binnen. Uiteraard voor een glühwein, maar ook om te genieten van het uitzicht op het plein en de sfeervol verlichte straten en winkels.

Kropcke piramide Hannover - Travelvibe
ich liebe dich Hannover - Travelvibe
Hannover weihnachten - Travelvibe

Winkelen in kerstsfeer Hannover

In Hannover kun je goed winkelen. Bekend zijn de Bahnhofstrasse, Georgstrasse, Luisenstrasse en Ernst-August Platz. Sommige winkels zijn prachtig versierd.

Het winkelaanbod in Hannover is divers. Het voetgangersgebied in het centrum behoort zelfs tot de meest geliefde winkelgebieden van heel Duitsland! Er is dan ook geen andere Duitse stad met zoveel winkelcentra en -passages, vakhandels en gastronomische adressen op zo’n klein oppervlak.

Kerstshoppen Hannover - Travelvibe

‘Impulse’

Als je de kans krijgt om een kaartje te bemachtigen voor de Winter Variety show van GOP, dan is dat zeker de moeite waard. Dit gezelschap wordt gerekend tot de meest succesvolle Duitse variëteitsproductie. De 16e GOP Winter Variety vindt plaats in de Oranjerie van de Herrenhäuser Gärten. Maar liefst 90 minuten lang word je getrakteerd op acrobatiek, opzwepend ritme en geweldige livemuziek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GOP Varieté-Theater (@gop_entertainment) op

Winterzoo tijdens kerst in Hannover

Van eind november tot begin februari vind je een waar winterdorp bij de dierentuin van Hannover. Ook hier nostalgie, volop glühwein en lekkernijen. Er zijn genoeg activiteiten te doen, voor kinderen én volwassenen. Zo komt de kerstman er regelmatig op bezoek, is er onder meer een schaatsbaan, een verlichte klimtoren en je kunt er curling-skills oefenen. Zit je liever binnen? Neem dan plaats bij het Hoflokal, een sfeervolle restaurant.

Hoflokal Hannover Zoo - Travelvibe

Tip: de winterzoo is goed bereikbaar met de metro en gratis toegankelijk vanaf 16.00 uur.

Praktische reistips Hannover

  • Hannover is goed bereisbaar met de trein. Vanuit o.a. Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn en Hengelo kun je rechtstreeks reizen.
  • Wij verbleven in het Concorde Hotel op de markt in Hannover. Een centrale locatie in de stad, maar ook midden op de kerstmarkt rond de kerk.
  • Meer info en tips over Hannover vind je op de site van Visit Hannover.
Christmas shopping Hannover - Travelvibe
Weihnachtsmarkt Hannover - Travelvibe