Kerstverlichting Malaga - Travelvibe

De Kerstverlichting in Malaga is een enorm spektakel dat elk jaar van eind november tot begin januari te bewonderen is. 

Kerstverlichting in Malaga

Elk jaar ontsteekt de burgemeester van Malaga de kerstverlichting. Duizenden lampjes verlichten de straten van het historische stadscentrum. Dé winkelstraat van de stad, Calle Larios, is het meest uitbundig versierd. De hele straat is een grote lichtboog. Elk avond om 18.30 en 21.20 uur vindt hier 3 minuten lang een spectaculaire lichtshow met muziek plaats. De verlichting brandt tot 2.00 uur ‘s nachts. Ook in andere straten van Málaga hangt versieringen en verlichting. Het schijnt dat er deze periode zo’n 1,8 miljoen (!) lichtpunten zijn. Je vindt de versiering in elk geval in deze straten: Calle Granada, Carbonero, Herrera del Rey, Marqués, Moreno Álamos, Plaza de Camas, Puerta Del Mar, Sagasta en Souvirón.

Kerstvakantie en Oud & nieuw in Malaga

Laura: “Een bezoek aan Malaga in de kerstvakantie is een perfecte keuze. Wij zaten met 18C in de zon op een terras aan het strand. ‘s Avonds bezochten we regelmatig de spectaculaire lichtshow in Calle Larios. Ook vierden we oud & nieuw in de Zuid-Spaanse stad. Op de pleinen in de stad is het dan gezellig druk en wij hadden een balkon boven het Plaza de la Constitucion, hét centrale plein in Malaga. In de winter is er genoeg te doen in deze stad. Zo maakten we een fietstocht, genoten van de Hamam en we klommen op 1 januari omhoog naar het kasteel”.

Spaanse traditie Nieuwjaar

Spanje heeft zo haar eigen nieuwjaarstraditie. Het nieuwe jaar wordt er ingeluid met 12 klokslagen. Het is dan de bedoeling dat je bij elke klokslag een druif eet. Deze druiven staan symbool voor geluk in het nieuwe jaar.

Meer Malaga op Instagram van Travelvibe: