L'auberge du Notaire

Een paar weken geleden waren we een nachtje op bezoek bij L’Auberge du Notaire in Vielsalm in de Ardennen. Monique, de Nederlandse eigenaresse, schrijft voor Travelvibe al een tijdje columns over de Ardennen. Daardoor stond dit fijne adresje al een tijd hoog op onze wishlist. Nu was het eindelijk zover. Wij mochten een nachtje slapen in dit culinaire mini-hotel. En we genoten van de prachtige omgeving, het heerlijke eten en de rust…

Hartelijke ontvangst

We worden persoonlijk ontvangen door Mart, gastheer en mede-eigenaar van L’Auberge du Notaire. Bij aankomst vertelt hij ons direct meer over het statige oude pand waarin we arriveren. Ooit woonde hier de notaris van Vielsalm, die bekend stond om zijn liefde voor gastronomie en goede wijn. Ah ha, vandaar de naam, denken we.

Oude notariswoning

Monique en Mart hebben het pand van binnen en buiten volledig gerestaureerd. Ze hebben daarbij geprobeerd het cachet en de grandeur van de woning te behouden. Dat is ze gelukt; dat zien we overal terug. Ik ben vooral onder de indruk van de statige oude trap die ons naar de eerste verdieping brengt en de prachtig gerestaureerde kasten op de eerste verdieping van het oude notarishuis.

L'auberge du Notaire
trappenhuis L' Auberge du Notaire Travelvibe

Kamers met een knipoog naar de historie

In totaal zijn er negen kamers in dit culinaire minihotel. Elke kamer heeft een naam die verwijst naar de voormalige functie van de kamer. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘Ping Pong’ kamer of het voormalige archief. Wij verbleven op de eerste verdieping in de ‘Chambre des héirtiers’ . Dit is de kamer van de erfgenamen van de notaris waar vroeger een van de dochters van de notaris sliep en studeerde.

Auberge de Notaire Themakamer

Comfy & rustig

In onze kamer op de eerste verdieping vinden we een moderne, rustige inrichting. Er staat een mooie oude kast, een comfortabele box spring en helemaal in stijl met het thema van onze kamer een zitje met boomstammetjes als bijzettafel. In onze brand schone badkamer vinden we goede zeepjes en lekker zachte handdoeken. Fijn!

Kamer L auberge du Notaire

Terras met uitzicht op het meer

Mart vertelt ons nog even waar de leuke adresje in de buurt zitten voor een borreltje en een korte wandeling. We besluiten voor het diner nog even naar buiten te gaan.

3 Minuten lopen van het centrum

L’ Auberge du Notaire ligt vlak bij het centrum van Vielsalm dus in nog geen 3 minuutjes lopen ben je er. We treffen het met een heerlijk zonnetje. We drinken een Belgisch biertje op het terras van de Contes de Salme dat uitkijkt over het meer in Vielsalm en we bestellen er nog wat borrelhapjes bij. Heerlijk!

Top Diner & Ontbijt

‘s Avonds mogen we aansluiten bij het diner. L’ Auberge du Notaire noemt zich een culinair mini-hotel, dus onze verwachtingen voor het diner zijn best hooggespannen. We worden niet teleurgesteld. Het vijf gangen diner is voor ons écht genieten. Het eten is duidelijk met zorg bereid door Monique. Vooral de heerlijke terrine van ganzenlever en het super malse lamsvlees blijven in onze herinnering hangen. Op advies van Mart drinken we er een heerlijke frisse wijn bij. Wat een top avond! En het allerleukste: we zien hier echte passie voor koken! De ogen van Monique beginnen direct te stralen als ze over koken praat. Dat proef je en daar worden we blij van.

Ook het ontbijt à la carte de volgende ochtend is prima in orde. Broodje van de lokale bakker, verse ham van de lokale slager en voor ons ook nog een heerlijk glaasje champagne en een versgebakken eitje.

gerecht Auberge du Notaire | Travelvibe

Kortom, dit is echt een fijn adresje als je keihard hebt gewerkt en even toe bent aan een plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur en goed eten! Wij komen hier zeker een keer terug. Monique & Mart bedankt!

Zelf slapen in L’ Auberge du Notaire?

L’ Auberge du Notaire biedt meerdere leuke arrangementen. Wat dacht je van een gastronomisch nachtje Ardennen of een gastronomisch wildverblijf (vanaf half oktober tot het eind van het jaar). Vanaf Utrecht rijd je er in ongeveer 2,5 uur naar toe.

P.S. Van Zoover ontving L’Auberge du Notaire in 2013 de prijs voor het beste hotel van België. Maar ook nu krijgt het hotel nog steeds een 9,4-beoordeling van Zoover.