Als je komt aanrijden over een klein landweggetje zie je ‘La Vigne gîtes’ al liggen aan de rand van een glooiende wijngaard. Het oude Frans druivenboerderijtje met daaromheen een paar bijgebouwtjes betovert je vervolgens verder, al was het maar omdat het omringd is door een zee van bloemen.

Bijkomen tussen de wijngaarden

Wat mij direct opvalt als ik het terrein op loop, is de serene rust die er hangt en de prachtige hangmatten die je overal ziet hangen. Je verheugt je er direct op om met een goed boek een hangmat in te duiken. Verder zijn er op allerlei plekken op het terrein heerlijke zitjes gecreëerd waar je ‘s avonds met een glaasje wijn van het prachtige uitzicht kunt genieten. Ik voel dus direct ‘een match’ met deze prachtige locatie in Zuid Frankrijk.

Meerdere gîtes in La Vigne gîtes

Er zijn op het terrein twee verschillende gîtes. De gîte Merlot en de gîte Muscat. Zelf heb ik overnacht in de gîte Merlot die een adembenemend uitzicht heeft op de wijngaard. Vooral toen ik ‘s avonds op het kleine terrasje aan de eettafel aan de zijkant van de gîte zat, waande ik me een godin in Frankrijk. De gîte zelf is van alle gemakken voorzien en modern en licht ingericht. La Vigne richt zich overigens echt op stellen dus er zijn niet veel voorzieningen voor kinderen.

Bezoek Lauzerte

Helaas was ik slechts een nachtje in deze gîte, maar ik had toevallig het geluk aan te komen op een donderdagavond. In het nabijgelegen middeleeuwse dorpje Lauzerte zijn er gedurende zomer elke donderdagavond de zogenaamde het marchés gourmands, waar je op het middeleeuwse dorpsplein lokale gerechten kunt proeven. Dus zat ik na een lange warme dag ‘s avonds op een Frans dorpspleintje vol grote lange houten tafels. Aan de zijkant van het pleintje stonden allemaal kleine standjes met lokaal eten & wijn, waar we uiteraard volop van genoten hebben. Een absolute aanrader!

Geschikt voor een vakantie of als doorreislocatie

De volgende dag moesten we helaas weer verder, maar ik kan je ‘La Vigne’ echt aanbevelen. De omgeving zelf is prachtig om een paar dagen te verblijven met de Romaanse marktplaats Cahors en het middeleeuwse Lauzerte vlak in de buurt. Volgens de vriendelijke Nederlandse eigenaar zijn er ook volop mogelijkheden om te zwemmen of te wandelen. La vigne gîtes kan echter ook prima dienen als doorreislocatie naar bijvoorbeeld Spanje of de Franse Middellandse zeekust.

Meer Travelvibe op reis?