In het Moravische Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník in Tsjechië is de langste hangbrug ter wereld geopend. De loopbrug heet Sky Bridge en overbrugt een afstand van maar liefst 721 meter. Durf jij een wandelingetje aan over deze nieuwe hangbrug?

Nieuw attractie in Moravië

De nieuwe Skybridge ligt in het bergresort Dolní Morava. Dat ligt in het noordoosten van Tsjechië tussen het Adelaarsgebergte en het Jeseník gebergte. Naast de langste hangbrug zijn er ook een rodelbaan, een boomkroonpad en andere attracties te vinden. Met zijn lengte van 721 meter neemt de brug het record over van de hangbrug in het Arouca-gebied in Portugal (516 meter). 

Brug overspant de Mlýnické-vallei

De Sky Bridge 721, verbindt twee bergkammen en overspant de Mlýnické-vallei op een hoogte van 95 meter. Omgeven door de prachtige natuur van de berg Králický Sněžník, heb je vanaf de brug een betoverend uitzicht op het landschap. Je kunt de brug op een hoogte van 1125 meter betreden en je verlaat de brug tien meter hoger.

Na het oversteken van de vallei kun je de lokale natuur en geschiedenis ontdekken op ‘The Bridge of Time,’ een educatief natuurpad dat hier speciaal voor is aangelegd. Op 10 verschillende panelen leer je meer over onderwerpen zoals milieubescherming, de geschiedenis van de vallei en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava.

Video langste hangbrug ter wereld

Check deze video om alvast een indruk te krijgen:

Meer info?

Op de website van Skybridge 721 vind je meer informatie over de ‘nieuwe’ langste hangbrug ter wereld.