Lapland in de zomer reistips Travelvibe

Het noorden van Scandinavië is een belevenis in de winter, maar Lapland in de zomer is ook écht een aanrader. Hier kun je volop genieten van natuur en avontuur! Zoek naar wildlife, ervaar de midzomernachten, relax in de sauna en maak ware bucket list excursies…

ICEHOTEL ook in de zomer 

Het originele en wereldberoemde ICEHOTEL in Jukkasjärvi (vlakbij Kiruna in het noorden van Zweden) is nu ook ‘s zomers te bezoeken. Het ICEHOTEL smelt langzaam weg in het voorjaar, maar het naastgelegen Icehotel 365 blijft gewoon het hele jaar boekbaar en geopend. Het ‘zomerhotel’ heeft 20 kamers, waaronder 9 luxe suites. Je slaapt ook hier op een bed van ijs, een kamer vol ijssculpturen en je drankje haal je in de icebar. Neem de warme jas maar mee, want de temperatuur is hier het hele jaar -3°C.

IceBar Icehotel Jukkasjarvi Swedish Lapland - Travelvibe

Walvissen spotten in Noord Noorwegen

Op de Vesterålen, een eilandengroep in het noorden van Noorwegen, kun je in de zomer walvissen spotten. De walvissen en orka’s zijn gek op het voedselrijke water en komen elk jaar terug naar deze plek. In de zomerperiode kun je met een RIB-boot op zoek naar deze enorme zeezoogdieren. Turend over het water tot het moment dat de walvis of orka uit het water komt.

Beren kijken in Noord-Europa

Een bruine beer spotten in Europa? Het kan in het noorden van Scandinavië. Vanuit een observatiehut bewonder je ‘s nachts de beren in hun natuurlijke omgeving. Je ziet de beren en hun zalmvangst, spelende kleine welpjes of het schouwspel waarbij een mannetjesbeer sjanst met de vrouwtjes. Donker wordt het niet, want de zon zal in de zomermaanden niet ondergaan.

Beren spotten in Scandinavië - Travelvibe

Indian Summer mét noorderlicht

De herfst is misschien wel de mooiste periode van het jaar in het noorden van Scandinavië. Zon, blauwe luchten, een overvloed aan bessen en kleurrijke bomen in een prachtig landschap… Deze ‘Indian Summer’ is al een spectaculair natuurverschijnsel, maar je hebt in deze periode ook weer grotere kans om het noorderlicht te spotten. Als dat geen goede combinatie is…

1,5 miljoen Sauna’s in Finland

Finland telt zo’n 188.000 meren, maar volgens ruwe schattingen vind je er ook minimaal 1,5 miljoen sauna’s in alle soorten en maten. De Finse sauna is heel anders dan wij in Nederland gewend zijn. Deze sauna’s zijn minder warm, zo’n 60 tot 70 graden. Het draait om het opgieten van water op de hete stenen zodat er stoom ontstaat en je nog meer gaat zweten. De sauna is een sociale aangelegenheid; een plek van welbevinden, waar veel wordt gelachen en gepraat. Al ben je niet zo’n doorgewinterde sauna-gebruiker van de sauna, in Finland is het zeker de moeite waard.

Lapland in de zomer - Sauna - Travelvibe

Meer inspiratie voor Lapland in de zomer?

Zomerse inspiratie voor Noord-Europa vind je o.a. bij Voigt Travel

Meer Scandinavië?