liebster Award Travelvibe - Yvon & Laura

liebster3De Liebster Award is een super sympathieke manier om ‘nieuwe’ bloggers wat extra te promoten. Na onze start afgelopen oktober, vinden we het absoluut een eer dat we deze Liebster Award nu al hebben gekregen van Yvonne van der Laan | Photography & Travel.
Dank je wel, Yvonne!

How it works!
Wij beantwoorden onderstaand de  11 Liebster Award-vragen die Yvonne voor ons heeft bedacht. Daarna stellen wij 11 vragen aan 5 bloggers, waarmee je ook zeker even kennis moet maken. 

1. Hoe lang blog je al?

Travelvibe is 1 oktober live gegaan, maar bloggen deden we al eerder, beiden al minimaal vijf jaar. We zijn allebei werkzaam in Communicatie & PR, dus er wordt op verschillende sites al aardig wat afgeblogd door ons.  Maar bloggen voor Travelvibe vinden we wel het allerleukste!

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Schrijven doen we allebei graag, zowel beroepsmatig als privé. Onze handgeschreven dagboeken puilen de kasten uit, zeg maar :-). Als je dit combineert met heel erg van reizen en fotografie houden, dan ligt een reisblog voor de hand. Fulltime reizen zit er voor ons niet meer in, maar traveladdicts zijn en blijven we. Op reis gaan we graag, het liefst zo veel én zo vaak mogelijk. We zijn alleen wel wat selectiever geworden ;-). Om ons heen zien we veel andere 30 plussers die dit ook zo ervaren. En dan doen wij niets liever dan daar ook nog over bloggen.

3. Als je jouw blog in één zin samen moet vatten, wat zeg je dan?

Andere 30 plussers (blijven) inspireren en verrassen met (h)eerlijke reisverhalen, treffende reistips, hotspots en travelmusthaves!

4. Wat maakt jouw blog anders ten opzichte van andere bloggers?

In onze ‘twenties’ reisden ook wij de wereld rond. Op zoek naar avontuur, bijzondere uithoeken en spannende ervaringen. Maar nu we boven de dertig zijn is er toch wel iets veranderd :-). Onze reisavonturen verruilden we voor een partner, een baan, een eigen huis en kids, onze backpack voor een stoere reiskoffer. Fulltime reizen zit er niet meer in, maar diep in ons schuilt nog altijd die travel addict. Daar proberen nog steeds zo veel mogelijk gehoor aan te geven met deze blog en de trips die we nog altijd maken. Al zijn ze nu vaak korter en uiteraard regelmatig met partner en kinderen. Volgens ons zijn er veel meer dertigers zoals wij die in hun huidige leven reizen nog steeds zo veel mogelijk proberen in te passen. Voor die mensen zijn wij er.

5. Hoe ziet jouw droomreis eruit, budget onbeperkt?

Yvon:
Bovenaan mijn bucket list prijkt een rondreis met mijn gezin door Canada & Amerika. We starten in San Francisco waar we in zo’n mooi Vintage volkswagen busje de Golden Gate Bridge overrijden,  gaan dan omhoog via de Napa Valley, steken door via de Grand Canyon, waar we uiteraard nog even een potje gaan raften. Dan gaan we door naar Ohio waar familie van ons woont en uiteindelijk pakken we de Niagara watervallen bij nacht mee (dan worden ze prachtig verlicht) om te eindigen in Toronto waar we een ijshockey-wedstrijd kijken in het Air Canada Stadion en vanuit de CN tower neerkijken op de stad.

Liebster Award San Fransisco - travelvibe

Laura: 
Een expeditiecruise naar Antarctica staat bovenaan mijn wishlist. Natuurlijk pak ik in Argentinië even het NP Tierra del Fuego en Ushuaia mee. Daarna stap ik aan boord van een schip en kan het avontuur beginnen. Ik kies bewust voor een expeditieschip en niet voor het entertainment en de drukte van een cruiseschip. Doel is uiteraard om zo dicht mogelijk bij de dieren en het ijs te kunnen komen. IJsbreken zou daarbij het ultieme zijn. Ik kan niet wachten om die ijsblauwe kleuren te zien en om pinguïns en walvissen te ontmoeten.

Liebster Award Antarctica - Travelvibe

6. Wat is jouw levensmotto?

Yvon:

“Keep calm and carry on”

Laura:

“There’s more to explore”

7. Wat is jouw ultieme geluksmoment op reis?

Yvon:
Dat heeft meestal met de zomer te maken. Zo’n gevoel heb ik aan het eind van zo’n lange warme zomerdag op een strand met een zomerjurkje en slippers aan en met van dat touwhaar dat je krijgt van veel zwemmen in zee. Dan staar ik bij mooi zacht licht over de zee, spelen mijn kinderen op het strand en proost ik met iets van bubbels samen met mijn man op het leven.

Liebster Award Spanje - Travelvibe

Laura:
Een treffende foto kunnen maken van een bijzonder of mooi moment dat ik niet wil vergeten. Zodat ik dit ook thuis nog heel lang kan koesteren. Dit hoeft overigens niet meteen op een hele bijzondere exotische plek te zijn. Zo kijk ik elke dag vanaf de eettafel naar een foto van mijn dochter op een verlaten strand van Vlieland of geniet ik van de profielfoto van mijn persoonlijke Instagram, twee voetjes boven het azuurblauwe water van Formentera!

8. welke reis of reiservaring heeft op jou de meeste indruk gemaakt?

Yvon: 
Hmmmm…dat is een lastige vraag. Ik ben op veel plekken geweest die een grote indruk op me maakten. Als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik voor het staren in de krater van de Bromo-vulkaan in Indonesië. Als kind gingen al mijn spreekbeurten over vulkanen en om op een dag in een vreemd maanlandschap te staan op de rand van de krater van deze indrukwekkende vulkaan, was voor mij heel bijzonder. Al was het maar omdat er toen ik er was geen hekje te bekennen was en ik bij wijze van spreken zo in de krater had kunnen vallen. Maar ook de rest van mijn reis door Indonesië maakte diepe indruk. De prachtige natuur, de vriendelijke mensen, maar ook de sporen die de Nederlanders in dit land hebben achtergelaten maakte deze reis een van mijn meest indrukwekkende.

Liebster Award krater Bromo - travelvibe
Liebster Award Travelvibe indonesie

Laura:
Ik kan niet heel goed kiezen, want ik doe elke reis wel een mooie indruk op. In Thailand de ontzettend lieve karakters van de mensen. Op Cuba de pracht van het land, op Jamaica de totale onthaasting en op Curaçao de good vibes.
Toch kies ik als favoriet mijn persreis naar Maleisië in 2003. Wát heb ik genoten van de cultuur, de smeltkroes aan geloven die zo vredig naast elkaar leven, de natuur op Borneo, het meer dan chique hotel in the middle of nowhere, de parade ter ere van Onafhankelijkheidsdag, de immense Petronas Twintowers in Kuala Lumpur, het Expeditie Robinson-gevoel, een bezoek aan de Iban-stam en – zeker niet onbelangrijk – het supertoffe reisgezelschap.

9. Wat doe je over 5 jaar?

Yvon: Dan heb ik minimaal een van mijn droomreizen gemaakt en blog ik nog steeds en heb ik mijn fotografie skills nog verder uitgebreid.
Laura: Schrijven, fotograferen en reizen wanneer mogelijk. En dat dan natuurlijk het liefst allemaal tegelijk…

10. Wat is je mooiste reisfoto?

Yvon:
Ik ben dol op de bergen ook in zomer, dus ik kies voor dit plaatje genomen bij Lac de Tseuzier, Zwitserland:

Liebster Award zomer zwitserland -Travelvibe

Laura:
Lastig kiezen, maar ik geniet nog altijd van dit plaatje, gemaakt op het strand van Cuba:

11. Waar vier jij oud en nieuw 2015/2016?

Yvon: Wageningen
Laura: Vlieland

Travelvibe geeft de Liebster Award door…

Ook wij mogen de Liebster Award weer doorgeven. Dat doen we aan:liebster
Willeke en Marlou van saudadesdeportugal.nl
Taïs van De kleine dingen
Erik, Briël, Eloy, Sanne en Roderick van de Testhut
Simone van Simscupoftea 
Constance Hagen van Lifestyle blogo.nl

Wij hopen dat jullie met even veel plezier de volgende Liebster Award-vragen van ons in willen vullen!

1. Wie is jouw ultieme reisheld ?
2. Waar krijg jij Travelvibes van ?
3. In wiens voetsporen zou jij willen treden en waarom?
4 Wat is jouw favoriete travelquote?
5. Wat is jouw favoriete reisboek en waarom ?
6. Welke gadget gaat altijd mee in jouw reiskoffer?
7. Als jij Travelvibe op reis mocht sturen, waar moeten we dan heen en waarom?
8. Wat is de mooiste plek waar je ooit hebt overnacht en waarom ?
9. Hoe hou je in eigen huis de herinnering aan je reizen levend ?
10. Wat was voor jou het moment dat je de knop doorhakte om een blog te starten?
11. Waar sta je met jouw blog over vijf jaar?