Lightfestivals Nederland - LIGHT WAVE GLOW - Travelvibe

In Nederland kunnen we ’s winters genieten van diverse lichtfestivals: GLOW Eindhoven en Amsterdam Light Festival. De routes van deze lightfestivals Nederland zijn inmiddels bekend! Ook Den Haag heeft  een lichtfestival: The Hague Highlights.

GLOW Eindhoven

10 – 17 november 2018

Eindhoven staat in november in de spotlights tijdens de 13e editie van het internationaal lichtkunstfestival GLOW Eindhoven. Tijdens GLOW kun je maar liefst 5 km lang genieten van de lichtobjecten.

Toegang: gratis
Route: wandelen, 5km
Startlocatie: VVV Eindhoven
Extra: GLOW Run, een fun run van 5 km
Thema: Shadows & Light: ‘Every picture has its shadows. And it has some source of light. Blindness, blindness and sight’ (Joni Mitchell).
Meer info: Glow Eindhoven

Amsterdam Light Festival

29 november 2018 – 20 januari 2019

In Amsterdam overbruggen ze de donkere wintermaanden maar liefst 50 dagen lang met het Amsterdam Light Festival. Hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars toveren de stad om tot een ware lichtstad en trakteren inwoner en bezoeker op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen. Amsterdam Light Festival bezoeken kan wandelend en varend.

Toegang: gratis
Route: wandelen of fietsen
Extra: Vaar met een rondvaartboot langs alle objecten
meer info: Amsterdam Light Festival en de routes

The Hague HighLights

november – december

In den Haag zetten diverse lichtevenementen in november & december zetten de stad in de spotlights onder de naam The Hague HighLights. Zo zijn er videoprojecties op het Binnenhof en Kurhaus, een vuurwerkvliegshow, een avondwandeltocht en diverse lichtkunst.

Kijk op de website van Den Haag voor het complete programma en meer info over The Hague Highlights