Lille World Design Capital in 2020 - Travelvibe

De Franse metropool Lille is de World Design Capital 2020. Lille volgt daarmee steden op als  Turijn , Seoul, Helsinki , Kaapstad, Taipei en Mexico-Stad. Het World Design Street Festival op 7 december geldt als officieel startsein. Daarna volgen een jaar lang ontelbare exposities, (educatieve) evenementen, bijeenkomsten met designers en andere festiviteiten.

Na Lille 3000 in 2019, biedt de stad in 2020 een uniek podium aan kunstenaars en ontwerpers die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Speciaal voor de gelegenheid heeft Lille talentvolle designers en ontwerpers uit Europa benaderd met de vraag of zij ontwerpideeën willen ontwikkelen met een betere toekomst als doel. Een selectie van maar liefst 500 aansprekende en oorspronkelijke concepten zijn in Lille en omliggende gemeenten te bewonderen.

Lille World Design Capital in 2020 - TravelvibeLille als designhoofdstad 

Lille staat bekend als een zeer toegankelijke en leefbare designstad. De ambitie van de designhoofdstad is om een bijdrage leveren aan een betere wereld. Dit door een jaar lang in te zoomen op denkers en makers die met hun visie en oplossingen de toekomst van de wereld effectief kunnen verduurzamen. Een belangrijk houvast en inspiratiebron zijn de 17 ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Doelen die staan voor een betere toekomst. Denk aan het creëren van veilige steden en dorpen, maar ook duurzame productie en consumptie om klimaatverandering tegen te gaan.

Designroutes in Lille World Design Capital 2020

Een jaar lang kan het publiek in Lille World Design Capital kennismaken met de werken van lokale, nationale en internationale designers, studenten en vakmensen. Vier verschillende routes voeren langs de studios waar zij hun concepten en uitgewerkte ideeën presenteren. Langs de routes worden workshops georganiseerd, zijn er culinaire experimenten, pop-up stores, conferenties en filmvoorstellingen.
Meer informatie op Lille World Design Capital 2020

PS: In 2022 is Valencia de World Design Capital!