100 jaar Vogue - Londen cultureel - Travelvibe

Londen op de agenda? Plan dan zeker wat ruimte in voor cultuur. Komende maanden is er een aantal ‘exhibitions’ die ons een bezoekje waard lijken. Wat dacht je van deze Londen cultureel-tips: 100 jaar Vogue, the first international exhibition of The Rolling Stones, een ruimtereis in beeld, tuinen van Monet tot Matisse en ‘a brief history of underwear’?

Vogue 100: A Century of Style

11 februari – 22 mei 2016 
National Portrait Gallery

De British Vogue bestaat 100 jaar. In het kader hiervan organiseren het meest invloedrijke mode-magazine ter wereld en National Portrait Gallery een nooit eerder vertoonde tentoonstelling. Dat betekent alleen al meer dan 280 opmerkelijke prints van de Condé Nast archieven en internationale collecties.

100 jaar Vogue - Londen cultureel - Travelvibe
Undressed - Londen cultureel - Travelvibe

Undressed:
a brief history of underwear

16 april 2016 – 12 maart 2017  
Victoria and Albert Museum

Een tentoonstelling over… ondergoed. Van de praktische aspecten van ondergoed en de rol ervan in de modieuze kast tot sensualiteit. Centraal staat de ontwikkeling van steeds efficiënter en comfortabel ondergoed. Welke cruciale rol hebben designers, ondernemers en vernieuwers gespeeld?

Otherworlds

22 januari – 15 mei 2016 ★
Natural History Museum

Zijn jouw kinderen gefascineerd door de ruimte? De fototentoonstelling Otherworlds van Michael Benson laat de schoonheid zien van ons zonnestelsel. Voor de expo is ruw materiaal gebruikt van 60 jaar ruimte-onderzoek van de NASA en de ESA. Maar liefst 77 samengestelde beelden vormen een mix van kunst en wetenschap. Niets missen? Download dan ook de museum-app.

Otherworlds - Londen cultureel - Travelvibe

Painting the Modern Garden: Monet to Matisse

30 januari – 20 april ★ Royal Academy of Arts

Welke rol speelden tuinen in de evolutie van kunst tussen 1860 en 1920? Je ontdekt het in de Royal Academy. Het werk van Monet is bij deze tentoonstelling als uitgangspunt gebruikt. Hij wordt gezien als dé belangrijkste schilder van tuinen in de kunstgeschiedenis. Ontdek daarnaast de tuinschilderijen van onder andere Renoir, Cézanne, Pissarro, Manet, Sargent, Kandinsky, Van Gogh, Matisse, Klimt en Klee. De tuin gaf hen de vrijheid om nieuwe wegen in te slaan en de steeds veranderende wereld om hen heen te verkennen.

EXHIBITIONISM – The Rolling Stones

5 april – 4 september 2016 ★ Saatchi Gallery

EXHIBITIONISM is de eerste internationale tentoonstelling met The Rolling Stones in de hoofdrol. De Saatchi gallery staat decor voor 50 jaar geschiedenis van de band. Uiteraard vind je er foto’s, video’s als persoonlijke dagboeken, kledingstukken, posters en albumhoezen. Daarnaast is er veel werk te zien van creatievelingen die de Stones in de hoofdrol plaatsten, waaronder Andy Warhol en Alexander McQueen.

Exhibitionsim - Londen cultureel - Travelvibe