luisterboeken downloaden - storytel
bron: Storytel Instagram

Hoe vermaak je je kinderen in de auto onderweg naar je vakantiebestemming? Denk dan eens aan wat luisterboeken downloaden. Zien ze nog wat onderweg en blijft het toch lekker rustig op de achterbank. Onze tip: gebruik hiervoor Storytel. Het is een soort Spotify, maar dan voor luisterboeken. Deze Zweedse app  is in Nederland inmiddels razend populair. Wat ons betreft is het dé oplossing voor een lange reis met kinderen.

Luisterboeken voor kinderen

Het eerste dat opvalt, is de strakke vormgeving van de app. Prachtige plaatjes van de boeken in de app in combinatie met een fijn strak Scandinavisch design. Voor kinderen zijn de verschillende luisterboeken handig ingedeeld in leeftijdscategorieën. Fijn is ook dat de boeken die je kunt downloaden echt populaire Nederlandse kinderboeken zijn zoals ‘De Gruffalo’, ‘Nijntje’ of ‘Het leven van een Loser’.

Audioboeken voor volwassenen

De app is overigens niet alleen bedoeld voor kinderen. Ook voor volwassenen zijn de laatste boeken uit de boeken top tien te downloaden. De boeken die je graag wilt luisteren, zet je op je ‘virtuele boekenplank’ en zo kun je ze makkelijk één voor één luisteren. Er zitten inmiddels 250.000 boeken in de bibliotheek van Storytel dus je kunt lekker vooruit.

Storytel luisterboeken downloaden en offline zetten

Superhandig voor onderweg is dat je de luisterboeken offline kunt zetten. Een kind is namelijk met een gemiddeld luisterboek toch gauw 2,5 uur zoet. Dan ben je in elk geval een behoorlijk eind op weg richting je vakantiebestemming tegen de tijd dat ze er een paar geluisterd hebben. Bij ons heerste dit jaar in elk geval urenlange serene rust op de achterbank.

Twee weken gratis Storytel luisterboeken downloaden?

Een abonnement op de app kost 11,99 per maand en is elke maand opzegbaar. De eerste twee weken kun je Storytel gratis uitproberen.

Meer handige gadgets op vakantie?