luxe appartement in Krakau

Heb jij binnenkort een citytripje naar Krakau gepland? Stel je dan eens voor dat je overdag het mooie oude stadscentrum van Krakau ontdekt en geniet van alle kunst & cultuur die de stad je te bieden heeft. ‘s Avonds keer je na een fijn diner terug naar je luxe design appartement vol geweldige kunst. Als je ‘s ochtends de gordijnen openschuift, kijk je uit over het centrum van de stad. Lijkt zo’n citytrip naar een luxe appartement in Krakau jou helemaal het einde? Dan is een weekendje in de Cadena Gallery Apartments iets voor jou. Deze luxe vijf sterren appartementen met kunst in de hoofdrol geven een citytrip naar deze Poolse stad nét dat beetje extra. 

Geïnspireerd door Poolse schilders

In de luxe service appartementen van Cadena Gallery Apartments staan de kunstenaars van Krakau centraal. De vier 5-sterren verblijven bevinden zich in hartje stad in een charmant oud gebouw. Ze zijn geïnspireerd door de Poolse schilders Jan Matejko, Józef Mehoffer, Stanisław Wyspiański en Witkacy. Elk appartement is vernoemd naar één van hen en je vindt hun kunst in elk verblijf. Daardoor hoef je je kamer bijna niet meer uit om de kunst & cultuur van de stad te ervaren.

Perfecte combinatie van kunst & authenticiteit

In elk appartement zijn daarnaast volop originele elementen te vinden. Je vindt er karakteristieke oude houten vloeren en het originele pleisterwerk is deels in tact gelaten. Dit gecombineerd met designmeubelstukken en kunst van Poolse kunstenaars zorgen voor een fijne moderne sfeer. De volledig uitgeruste moderne keukens en design badkamers maken de luxe uitstraling helemaal compleet.

Ingang appartement | Travelvibe

In de voetsporen van Poolse kunstenaars

Vind je het leuk om in de voetsporen te treden van de kunstenaars die centraal staan in elk van deze appartementen? Neem dan ook een kijkje in het exclusieve boek geschreven voor gasten van Cadena Gallery Apartments. Het is in ieder appartement aanwezig.

Hierin lees je meer over deze invloedrijke Poolse kunstenaars en het leidt je door de geschiedenis van Krakau aan de hand van hun levensverhalen. Zo kun je in het leven van deze meesters duiken en ontdekken welke invloed ze hadden op anderen. Je ontdekt in het boek ook waar de belangrijke locaties te vinden zijn die in de verhalen worden beschreven. Die vind je op een plattegrond van de stad. Zo kun je letterlijk in hun voetsporen treden. Hoe leuk is dat!

wyspinaski living | travelvibe
kamer blauw

Dit moet je zien in Krakau

Naast de beroemde kunstenaars van de stad vind je in Krakau nog veel meer rijke historie én volop bruisende gezelligheid in de hippe restaurants en barretjes. Je kijkt er sowieso je ogen uit want de binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Deze 5 highlights wil je niet missen in Krakau:

    • Rynek Główny – Het centrale marktplein en kloppend hart van deze Middeleeuwse stad. Vol pubs, clubs, souvenir shops en bruisende barretjes waar je graag een drankje wilt drinken.
    • Schindler Factory – Wie de film Schindler’s list heeft gezien, wil zeker naar dit museum dat gevestigd is in de voormalige fabriek van Oskar Schindler. Hij redde het leven van ruim 1000 Joden door ze op een lijst te zetten van werknemers in zijn fabriek.
    • Wawel Royal Castl – Krakau was het politieke en culturele hart van Polen in de 16e eeuw. Bewonder dit rijk gedecoreerde kasteel waar ooit de Poolse royals leefden.
    • St. Mary’s Basilica –De Mariakerk ligt aan het centrale marktplein van Krakau. Dit Pools-gotische bouwwerk is hét symbool van Krakau en een absolute must see.
    • Rynek Underground – Onder het centrale marktplein van de stad vind je de Rynek underground, een modern museum vol audiovisuele effecten over het rijke handelsverleden van Krakau.

Lijkt slapen in zo’n luxe appartement in het centrum van Krakau jou ook wel wat?

Boek hier dan zelf een luxe vijf sterren appartement. Een nachtje slapen in deze appartementen kost je ongeveer 90 euro per nacht.

Meer slapen op bijzondere plaatsen?

Kijk dan even op onze pagina ‘Slapen in’

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Cadena Gallery Apartments