Kruiden Marrakech - Travelvibe

Marrakech, synoniem voor geuren, kleuren magie en mystiek. Overdag een shopwalhalla, ’s avonds een compleet circus mét culinaire hoogstandjes. Even de hectiek ontvluchten? Trek je terug in de hammam, een sfeervol riad of de onherbergzame atlas!

Veilig opgeborgen achter een kilometerslange stadsmuur ligt de medina van Marrakech, werelderfgoed van Unesco. Achter de imposante deuren in de nauwe steegjes liggen ware schatten; Marokkaanse hammams, paleizen, gebedshuizen en Riads.

Doorkijk Marrakech - Travelvibe
Riad Marrakech - Travelvibe

Authentieke slapen? Boek een Riad in Marrakech

Een Riad is hét logeeradres om de echte sfeer te proeven. Dit traditioneel Marokkaanse huis met binnenplaats telt hooguit elf kamers. De sfeer is authentiek, en biedt een oase van rust.

Marokkaans badritueel? Bezoek de Hammam

Je kunt je in de stad ook terugtrekken in één van de vele hammams, de traditionele badhuizen. Niet alleen een weldaad met stoombaden, scrubs, massages en diverse behandelingen, maar ook een culturele ervaring om nooit te vergeten.

Bain Marrakech
Marrakech - Djemaa el Fna - Travelvibe

Doen in Marrakech: Djemaa el Fna

Kloppend hart binnen de medina is het centrale plein; Djemaa el Fna. Overdag het ‘rustige’ domein van de jus d’orange-verkopers en paardenkoetsjes, ’s avonds één groot openluchtrestaurant en circus tegelijk. Zorg dat je tegen het vallen van de avond op het plein bent of eerste rang zit op één van de dakterrassen rondom het plein.

Wanneer de eetstalletjes hun vuurtje ontsteken en de verkoop begint, verandert het plein in een geurend en dampend restaurant. Schuif aan bij een picknickbank met Marokkaanse gezinnen en laat je verrassen!
Na het eten word je getrakteerd op een waar theater; acrobaten, goochelaars, muzikanten, slangenbezweerders, waterdragers, verhalenvertellers en vuurspuwers tonen hun kunsten. Laat de waarzegster jouw toekomst voorspellen, versier je handen met henna, geniet van de traditionele dans en loop vooral in een grote boog om de ‘tandarts’. De geuren en geluiden die je op Djemaa el Fna meekrijgt, vergeet je nooit meer!

Marrakech Atlas - Travelvibe

Shoppen in Marrakech: Theepot of babouche?

Aan de noordzijde van het plein ligt hét shopwalhalla; de souks. Deze bazaars liggen vol met keramiek, wol, leer, olijven, kruiden, tapijten en sieraden. Op veel plekken kun je zelfs zien hoe de producten worden gemaakt. Geef je over en ga zonder kaart op pad. De weg kwijt? Vraag naar Djemaa el Fna en je bent weer bij het begin!
Wie liever niet onderhandelt, maar wel een typisch Marokkaans souvenir mee wil nemen, kan ook terecht in staatswinkels waar vaste prijzen gelden. Je vindt ze bijvoorbeeld in Centre Artisanal of de Ville Nouvelle met bekende mode- en warenhuizen en sfeervolle boetieks met exclusieve designerkleding, origineel handwerk en antiek.

Muntthee in de souk

Tegen lunchtijd heb je ook in de souks verschillende mogelijkheden om wat te eten, uiteraard onder het genot van een vers potje muntthee.

Op bezoek in Aït Benhaddou

Op zoek naar een beetje rust én avontuur? Aanrader is een dagtripje naar Aït Benhaddou, de best bewaarde Arabische vesting van de Atlas. De bewoners leiden je rond in hun huis en over ‘hun’ filmset. Dit is namelijk dé plek waar Indiana Jones, Lawrence of Arabia, The Jewel of the Nile en The Gladiator zijn opgenomen.

Ballon Marrakech
Koutoubia Marrakech

Ook doen in Marrakech:

– Ballonvaren aan de voet van de Atlas
– Bezoek de palmentuin (la Palmeraie) en de schitterende bloementuinen Majorelle
en Menara
– Beklim de Koutoubia Moskee, hét hoogtepunt van de stad