marsktarnet uitkijktoren
Foto’s: @MarskCamp

Kies jij dit jaar voor een vakantie naar Denemarken en ben je ook dol op uitwaaien aan zee? Dan hebben wij een nieuw uitje voor op je Deense bucketlist: de Marsktårnet. Deze marsktarnet uitkijktoren staat aan de kust van Zuid-Jutland en geeft je een waanzinnig uitzicht over de Deense Waddeneilanden.

Ontworpen door architectenbureau BIG

De Marsktårnet is ontworpen door het gerenommeerde in Kopenhagen gevestigde architectenbureau Bjarke Ingels Group (BIG). Dat bureau is verantwoordelijk voor enkele van de bekendste moderne architectuur projecten ter wereld. Zo ontwierp BIG het Google hoofdkantoor in Londen en was hij de architect achter het beroemde Deense sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen.

Streng menselijk DNA

De spiraalvormige 25 meter hoge uitkijktoren heeft de vorm van een streng van het menselijke DNA en geeft je een geweldig  uitzicht over het strand, de zee en de Waddeneilanden voor de kust. Vanaf de uitkijktoren kun je ook unieke wadvogels en zeehonden spotten. Eind 2021 opent BIG ook een hotel in de buurt van de toren.

marsktarnet uitkijktoren
Deense Wadden

Wanneer kun je de Marsktårnet  bezoeken?

De Marsktarnet uitkijktoren is sinds dit voorjaar geopend en kun je vinden in Zuid-Jutland.

Hoe kom je er?

Het adres voor Google maps is:
Hjemstedvej 60
6780 Skærbæk
Denemarken

Meer tips?

Op MarskCamp.com vind je alle informatie over deze nieuwe uitkijktoren in Denemarken

Meer tips over Denemarken?

Travelvibe maakte al eens een rondreis door Djursland en we laten je zien waarom Djursland zo’n perfecte gezinsbestemming is. Of check onze drone-video van het strand van Grenaa in Denemarken.