Nog even en dan is het voorjaarsvakantie! Dan vertrekt een deel van de Nederlanders ook dit jaar weer naar de sneeuw en de bergen. Als je met de auto gaat, kan dat best een uitdaging zijn omdat de rijomstandigheden soms net even wat anders zijn dan je thuis gewend bent. Daarom delen we  deze met de auto op wintersport tips die je helpen om veilig en onbezorgd op je bestemming aan te komen.

★ Zorg voor winterbanden

Winterbanden maken echt hét verschil bij het rijden in winterse omstandigheden. Zorg er dus voor dat je auto winterbanden heeft en geen all weather- of zomerbanden voordat je op reis gaat. Winterbanden hebben een speciaal profiel wat zorgt voor meer grip  en een kortere remweg op sneeuw en ijs.

★ Check de staat van je auto

Check voor je op reis gaat de staat van je auto. Kijk even of de  bandenspanning op peil is, of de ruitenwissers werken en of ruitensproeier nog voldoende vloeistof heeft. Controleer ook de verlichting en de accu. Beter dat je er voor vertrek achter komt dan dat je langs de snelweg staat op weg naar je bestemming.

★Neem genoeg rust

Begin uitgerust aan je reis en neem voldoende rust onderweg. Vermoeidheid leidt tot slechte concentratie en een lagere reactiesnelheid. Dat vergroot de kans op ongelukken. Plan dus voldoende pauzes in en wissel, indien mogelijk, regelmatig van bestuurder.

★ Ga goed verzekerd op reis

Mocht er dan toch iets gebeuren, dan is het een fijn gevoel, dat je in elk geval goed verzekerd bent tegen eventuele schade door ongelukken. Ga daarom niet op reis zonder een goede tijdelijke of permanente reisverzekering. Ook fijn: veel reisverzekeringen bieden 24/7 pechhulp voor onderweg aan.

met de auto op wintersport tips

★Pas je rijstijl aan

Probeer je rijstijl aan te passen aan de besneeuwde of gladde wegen. Rijd rustiger dan normaal, trek rustig op en houd voldoende afstand tot je voorganger. Vermijd snelle stuurbewegingen en rem niet abrupt. Zo voorkom je dat je auto in een slip raakt.

★ Houd het weer in de gaten

Houd het weerbericht van je bestemming in de gaten voordat je op pad gaat. Ook  tijdens je reis is het aan te raden om zo nu en dan even het weer te checken. Weersomstandigheden kunnen snel veranderen en door regelmatig te checken kun je hier beter op anticiperen. Rijd sowieso niet als het zicht onderweg te slecht is.