Ureddplassen openbaar design toilet - Travelvibe

Foto: Steinar Skaar I HZA

Noorwegen staat bekend om mooie natuur én Scandinavisch design. De Noorse overheid plaatst langs bekende autoroutes mooie rustplaatsen met een openbaar toilet. Onderweg kun je dan ook de mooiste openbare toiletten in Noorwegen treffen. Wij vonden deze fraaie exemplaren:

Ureddplassen Rest Stop in Gildeskål

Een mooi voorbeeld is het in maart 2018 geopende Ureddplassen Rest Stop in Gildeskål. Het ontwerp is van Haugen/Zohar Arkitekter uit Oslo. Dit bureau ontwierp een betonnen toiletgebouw in vorm van een golf. Het gebouw ligt aan het water met aan de waterkant roze marmeren bankjes en trappen. Op deze locatie heb je dan ook een prachtig uitzicht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Up Norway (@upnorway) op

Bukkekjerka in Andøy

Op het eiland Andøy, in het noorden van Noorwegen, is in juni 2018 rustplek Bukkekjerka geopend. Het ontwerp is van Morfeus Arkitekter uit Oslo en is een modern gebouw van beton en spiegelend glas. Het bouwwerk vormt zowel een mooi contrast met de natuur, als een passend geheel. Extra leuk: dankzij het spiegelglas kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken, maar gebruikers van het toilet wel naar buiten! Behalve een toilet zijn er ook bankjes en tafels om te picknicken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door kristinebratvoldsolberg (@kristinebratvoldsolberg) op