Last van winter blues? Dan is een vakantie naar de Canarische eilanden misschien iets waar je van opknapt! De constante temperatuur, de heerlijke stranden en de indrukwekkende vulkanische landschappen maken dit tot een heerlijke plek om even lekker te bij te komen. Maar welk eiland kies je dan? Wij beantwoorden vijf vragen over de Canarische eilanden die je te helpen om te kiezen … 

Hoeveel Canarische eilanden zijn er eigenlijk?

De Canarische Eilanden bestaan uit een groep van in totaal 13 vulkanische Spaanse eilanden. De eilanden liggen voor de noordwestkust van Afrika. Er zijn zeven grotere bewoonde  eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro & La Graciosa. Er zijn ook nog zes  kleine onbewoonde eilandjes, waaronder Lobos en de Chinijo-archipel boven Lanzarote, waaronder Alegranza, Roque del Oeste, Montana Clara en Roque del Este.

Mooiste Canarische eiland

Wat is het mooiste Canarische Eiland om te wandelen?

Je kunt op alle Canarische Eilanden heerlijk wandelen in zeer diverse landschappen. Toch zijn La Palma en La Gomera misschien wel de mooiste eilanden voor wandelaars, omdat je daar de meest unieke en ongerepte landschappen van de Canarische Eilanden kunt vinden. Dichte laurierbossen, uitzichten op kliffen en en diepe ravijnen maken La Gomera een heerlijke plek voor wandelaars. Op La Palma vind je prachtige ongerepte landschappen en mysterieuze bossen. Op beide eilanden zijn volop wandelroutes te vinden voor wandelaars van elk niveau.

Tenerife

Welk Canarische eiland heeft de mooiste stranden?

Van het parelwitte zand van Playa del Duque op Tenerife tot de uitgestrekte duinen van Maspalomas op Gran Canaria; de stranden van de Canarische Eilanden zijn overal prachtig Maar als je gaat voor een strandvakantie, dan zijn Lanzarote en Fuerteventura echte aanraders. Door de vulkanische bodem schitteren de wateren van Lanzarote in een unieke turkooizen kleur en is het er meestal iets warmer dan op de naburige eilanden. Doordat Fuerteventura zo dicht bij Afrika ligt is er meer wind en die heeft in de loop van de tijd mooie witte stranden gevormd waarop je heerlijk kunt wandelen zonder dat je iemand tegen komt.

Canarische eilanden

Op welk Canarische eiland is het het mooiste weer?

De temperaturen op de Canarische Eilanden zijn het hele jaar door constant en er zijn veel wolkenloze, warme en droge dagen. Toch heeft elk eiland zijn eigen microklimaat dat net iets anders is. Tenerife is meestal het warmst met een gemiddelde temperatuur van 23˚C en heel weinig regen. Op het meer oostelijk gelegen Fuerteventura en Lanzarote kan het door passaatwinden iets koeler aanvoelen.

Welk Canarisch eilanden is het leukst voor gezinnen?

Eigenlijk is elk Canarisch eiland heerlijk voor gezinnen. Op elk eiland is meer dan genoeg te beleven voor elk gezin. Als we dan toch een tip moeten geven, kiezen we voor Tenerife. Je kunt er met je gezin naar het Nationale Park rondom de Teide vulkaan, het geweldige Siam Park waterpark bezoeken of dolfijnen spotten voor de kust. Er zijn ook meer dan genoeg uitstekende gezinsvriendelijke hotels te vinden. Omdat het er het hele jaar door heerlijk weer is, is Tenerife ook ideaal voor een bezoekje tijdens de paasvakantie of met Kerst.

Zelf naar de Canarische eilanden?

Boek hier een vakantie Canarische Eilanden.

Meer tips van Travelvibe over reizen in Europa?