nationale parken Duitsland
Foto: Nationaal Park Berchtesgaden

Ben jij van plan lekker de natuur in te gaan deze herfst? Skip het vliegtuig, want beeldschone groene natuur vind je ook vlakbij. In Duitsland bijvoorbeeld. Wij tippen je de vijf mooiste nationale parken van Duitsland die perfect geschikt zijn voor een weekendje of midweekje ontspannen in de natuur.

Genieten van berglandschappen in Nationaal Park Berchtesgaden

Vlakbij de Oostenrijkse grens, in het zuiden van Beieren, vind je Nationaal Park Berchtesgaden. Dit is één van de oudste beschermde gebieden van de Alpen. Hier kun je prachtige berglandschappen bewonderen. Actieve vakantiegangers kunnen hier ook indrukwekkende wandelingen maken over de vele wandelpaden in de bergen. Geen zin om de hoogte op te zoeken? Kies dan voor een hike langs de heldere blauwe beken. Lees hier meer over Nationaal Park Berchtesgaden.

duitsland-np-berchtesgade

Grillige rotsformaties spotten in Nationaal Park Sächsische Schweiz

Op zo’n 7 uur rijden vanaf Utrecht vind je Nationaal Park Sächsische Schweiz. Het ligt vlak bij de Tsjechische grens. Als je daar in de buurt op vakantie bent is het absoluut de moeite waard de natuur van dit park te bezoeken. In dit natuurgebied vind je grillige rotsformaties, unieke tafelbergen, groene bossen en smalle, diepe kloven. Je kunt er bovendien ook zwarte ooievaars, ijsvogels en lynxen spotten. Lees hier alles over Nationaal Park Sächsische Schweiz.

Sachische Schweiz| Travelvibe
Foto: Frank Exss

Krijtrotsen bewonderen in Nationaal Park Jasmund

Het Nationaal Park Jasmund ligt op het Duitse eiland Rügen. Het is het kleinste nationale park van Duitsland. Het park is een feestje voor je zintuigen. Bekijk er tot 117 meter hoge prachtige witte krijtrotsen of maak een wandeling door de eeuwenoude beukenbossen. Wil je meer weten over het park? In het bezoekerscentrum zijn volop exposities en filmvoorstellingen die je meer vertellen over natuurbescherming in dit gebied.

ationalpark-Jasmund | Travelvibe
Foto: nationaal Park Jasmund

Zwemmen in Nationaal Park Kellerwald-Edersee

Dol op watersport? Denk dan eens aan een bezoekje aan Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Het ligt op maar vier 4 uurtjes rijden van Utrecht in Hessen. Dit is één van de populairste vakantiegebieden van Duitsland. Rijd bijvoorbeeld met je surfplank op het dak naar het park. En ga surfen op de blauwgroene Edersee midden in het park. Lees hier alles over Nationaal Park Kellerwald-Edersee.

Edersee | Travelvibe
foto: Nordhessen  Entdecken.de

Wandelen in Nationaal Park Eifel

Dit gebied ligt op drie uurtjes rijden van Nederland. Het landschap van het Nationaalpark Eifel wordt grotendeels bepaald door de vulkaanuitbarstingen uit een ver verleden. Deze dode vulkanen  bepalen nog steeds het gezicht van de Eifel. De kraters zijn meertjes geworden. De lavastromen zijn nu verworden tot indrukwekkende rotsen. Ook vind je er andere grillige rotsformaties zoals de Teufelsschlucht (duivelskloof). Deze rots bestaat uit zandsteen dat door ‘wind en water’ gedurende de afgelopen miljoenen jaren bizarre vormen heeft aangenomen. Hoewel er hier ook volop watersport mogelijk is, lijkt ons dit een perfecte plek voor een mooie hike! Lees hier meer over Nationaalpark Eifel.

National Park Eifel | Travelvibe
foto: eifel.info.nl

Weten waar al deze mooie Duitse nationale parken liggen? Check:

Nationale Parken Duitsland kaart
bron: wikipedia.org

Meer weten over de mooiste nationale parken in Duitsland?

Check deze lijst met nationale Parken in Duitslandvoor meer info over de nationale parken van Duitsland.

Sluit voor je de mooiste nationale parken van Duitsland gaat verkennen wel altijd een goede reisverzekering af, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele materiële schade tijdens je trip.

Meer Travelvibe in Duitsland?

Travelvibe maakt regelmatig tripjes naar onze Oosterburen, check: