mooiste plekken Amerika en Canada

Altijd al op reis willen gaan naar Amerika en Canada? In deze blog laten wij je zien waarom je deze landen zeker moet bezoeken en welke plekken het mooist zijn. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Waarom de mooiste plekken in Amerika en Canada bezoeken?

Amerika en Canada beschikken beiden over prachtige natuur.  Zo zijn er de welbekende Amerikaanse nationale parken die je kunt bezoeken. Deze parken zitten vol met wilde dieren en je kunt er de meest prachtige landschappen bewonderen. In zowel Amerika als Canada kun je veel mooie plekken vinden. Wellicht heb je weleens iets voorbij zien komen op social media of in een documentaire. Als je houdt van de natuur dan zijn dit twee landen die je absoluut moet hebben bezocht!

mooiste parken Amerika en Canada

★De mooiste natuurgebieden om te bezoeken in Canada

Van Yosemite national park en Southern Rockies tot Whistler Valley. Zowel Amerika als Canada beschikken over prachtige natuurparken. In Canada vind je onder andere Banff National Park, een zeer groot natuurgebied, geschikt voor allerlei activiteiten. Van wandelen tot vogel spotten, vissen en skiën. Ook kun je er volop wilde dieren spotten, zoals wolven. In Jasper National Park vind je prachtige ijsvelden. Van alle regio’s in Canada is Wood Buffalo National Park het grootste. In dit prachtige park zijn veel zeldzame dieren te vinden. Eén van de speciale dingen aan dit park is dat je het op meerdere manieren kunt verkennen, je kunt dit park wandelend, fietsend en zelfs met een kajak bezoeken.

★ Natuurgebieden Amerika

Amerika heeft net als Canada ook diverse prachtige natuurparken te bieden. Yosemite National Park in Californië is misschien wel het bekendst. Als je er bent, snap je direct waarom. De combinatie van bergen, legio watervallen, meren en bijzondere groene graslanden vervelen je geen moment

Ook Arches National Park is een aanrader. Ook hier tref je een indrukwekkend landschap aan.  Je kunt het park via verschillende routes ontdekken. Zo zijn er routes die erg geschikt zijn voor beginners, zoals de Devil Garden Trail’s. Deze route brengt je langs imposante bergen. Als je een liefhebber bent van de sterren, dan is dit ook het perfecte park voor jou. Er zijn weinig plekken waar je sterren zo goed kunt zien als in Arches National Park. Dit komt doordat amper sprake is van lichtvervuiling waardoor je de sterren in hun volle glorie kunt bekijken.

mooiste plekken Amerika en Canada

Kortom, in Amerika en Canada is volop prachtige natuur te ontdekken, die je zeker een keertje moet bekijken!