Mooiste strand van europa - Travelvibe

Deze zomer op zoek naar een droomstrand in Europa? European Best Destinations selecteerde dit jaar voor de tiende keer de lijst met ‘de mooiste stranden van Europa’. Op het lijstje staan geheime stranden zoals ‘Cala Pregonda’ op Menorca of ‘Vlychos-strand’ op het eiland Hydra, het strand met dennenbomen van Nugal in Kroatië, het strand Cala Sa Boadella in Spanje en het prachtige strand van Positano in Italië. En… Wat is het mooiste strand van Europa in 2019?

Het mooiste strand van Europa is Pasjača beach. Dit strand ligt in Kroatië, in het hart van de regio Konavle. Gelegen op 10 minuten van Cavtat en op 30 minuten rijden van Dubrovnik de parel van de Adriatische Zee. Dit strand aan de voet van de klif is ook een beetje wonderlijk. Het strand kent namelijk een bijzonder ontstaan door natuur en mens.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door European Best Destinations (@europeanbestdestinations) op

Pasjača beach in Kroatië

In 1955 groeven inwoners een tunnel naar zee om te voorkomen dat bepaalde gebieden steeds opnieuw overstroomden. De uitgegraven rotsblokken bleven langs de waterkant liggen en veranderden in de loop der jaren, dankzij de kracht van de golven, in kiezelstenen en later in zand. Zo werd het strand van Pasjača geboren. Na een aantal jaar had de zee al het zand weggespoeld en bracht de lokale bevolking nieuwe rotsblokken naar het strand. Het proces herhaalde zich en ook nu doen ze dit nog steeds om zo hun paradijsje te bewaren. Het mooiste strand van Europa is dus een resultaat van een samenwerking tussen mens en natuur.

Paradijsje in Europa

Op dit strand is het genieten van de natuur en stilte. Je kunt het strand bereiken via een klein pad door de rotsen. Dit kleine stukje paradijs is niet zo gemakkelijk te bereiken. Breng ook een bezoek aan Cavtat, een prachtige bestemming die door reizigers van over de hele wereld tot de mooiste bestemmingen in Europa is gekozen. Dat Kroatië veel prachtige stranden heeft blijkt wel uit het feit dat ook het Kroatische strand Nugal, bij de Makarska Riviera, in de top drie staat.

Dit is de lijst met de mooiste stranden van Europa:

1. Pasjača, Kroatië
2. Nerja, Spanje
3. Nugal, Kroatië
4. Porthminster beach, Cornwall – Engeland
5. Sveti Nikola, Montenegro
6. Lloret de Mar, Spanje (Cala Sa Boadella)
7. Corfu, Griekenland (Akra Drastis)
8. Saleccia op Corsica, Frankrijk
9. Bestouan in Cassis, Frankrijk
10. Numana in Ancona, Italië
11. Vlychos op Hydra, Griekenland
12. Mamaia strand, Roemenië
13. Bolonia bij Tarifa, Spanje
14. Positano Amalfikust, Italië
15. Cala Pregonda op Mallorca, Spanje
16. Bolata bij Balgarevo, Bulgarije
17. Costabrava, Spanje (Cala del Pi)

Meer mooie stranden in Europa? Check onze tips!

Wat is voor jou het mooiste strand van Europa?