Foto: Visit Norway

Oslo heeft er een nieuwe bezienswaardigheid bij want het nieuwe Munch Museum is vandaag geopend! Dit futuristische museum vormt de nieuwe thuisbasis voor de werken van Edvard Munch, de beroemdste schilder van Noorwegen. Je kent hem vast wel van zijn beroemde schilderij ‘De Schreeuw’. Bij je volgende bezoek aan Noorwegen wil je deze nieuwe bezienswaardigheid écht niet overslaan…

Wat kun je zien in het nieuwe Munch museum?

Dit gloednieuwe museum bestaat uit 13 verdiepingen. Het bevat ‘s werelds grootste collectie van de kunst van Edvard Munch en is grotendeels gewijd aan het leven en de kunst die beroemde expressionistische schilder maakte. Naast het werk van de beroemde Noorse schilder, zijn er ook werken te zien van andere moderne en hedendaagse kunstenaars.

Wie heeft het Munch museum gebouwd?

Het zeer karakteristieke museumgebouw is ontworpen door het beroemde Spaanse architectenbureau ‘Estudio Herreros’. Zij ontwierpen het museum speciaal voor grote kunsttentoonstellingen. Met een oppervlakte van ruim 26.000 vierkante meter gaat dat zeker lukken!

Munch Museum

Waar ligt het Munch museum?

Het nieuwe museum ligt in hartje Oslo aan het Oslo fjord. Het ligt op 10 minuutjes lopen van het station en dankzij de grote fietsenstalling kun je er ook eenvoudig met de fiets naar toe.

Hoe kom je aan tickets?

Een ticket voor het museum moet je vooraf reserveren. Dat kan via de website van het Munch museum.  Volwassenen betalen 160 NOK (ong. 16,50 euro) voor een toegangsbewijs. Kinderen tot 15 jaar kunnen gratis naar binnen.

Meer Travelvibe in Noorwegen?

Zelf naar Oslo?

Check dan deze Stedentrip nazomerdeals even en maak een mooie een trip naar Oslo.