zeeleeuw Nausicaa | Travelvibe
Foto’s: NAUSICAÁ

 

NAUSICAÁ is grootste zeeaquarium van Europa. Je vindt het in Boulogne-sur-Mer op nog geen drie uur rijden van de Nederlandse grens. In dit gigantische aquarium met 10.000 m3 water kun je grijze haaien, mantaroggen, adelaarsroggen en hele grote scholen vissen bewonderen. Er valt ook heel veel te leren want NAUSICAÁ kreeg het label ‘Center of Excellence’ van UNESCO voor haar educatieve programma’s. Voor een dagtochtje, ligt dit aquarium net iets te ver weg. Combineer een bezoek aan dit zee aquarium daarom met een wandeling langs de Côte d’Opale, een tochtje door het natuurpark dat de stad omringt of een bezoek één van de charmante kustplaatsjes en je hebt een perfect weekendje weg dichtbij te pakken…

Het grootste zeecentrum van Europa

NAUSICAÁ nodigt je uit een duik te nemen in de dieptes van de oceaan. Het is niet alleen het grootste aquarium van Europa; het is ook een ontdekkings- en onderzoekscentrum met focus op het milieu en de duurzame relatie tussen mens en oceaan.

Laat je betoveren door de zee

Achter een enorme glazen wand, van 5 meter hoog en 20 meter breed, kun je duizenden dieren van dichtbij observeren of wandel door een 18 meter lange onderwatertunnel om de meest bijzondere soorten te zien. Een betoverende ervaring!

 

glazen wand nausicaa | Travelvibe

NAUSICAÁ laat je het belang van de zee zien

NAUSICAÁ zet woorden als duurzaamheid, natuurbescherming centraal “Samen sterk voor de oceaan” is dan ook de boodschap die je overal terugvindt. Een bezoek aan het complex is naast ‘mooi’ of ‘spannend’ ook leerzaam. In de show “Het Leven in de 5 oceanen van onze planeet” word je geïnformeerd over verantwoord toerisme bijvoorbeeld in relatie tot koraalriffen, het belang van de gezonde oceanen voor ecologisch evenwicht en de gevolgen van klimaatverandering. Langs de route die je aflegt worden actuele vragen beantwoord, zoals: wat is het broeikaseffect? Wat zijn de gevolgen van de enorme CO2 uitstoot? En wat kun je zelf doen voor een beter milieu?

Bewustwording door educatie

NAUSICAÁ gelooft niet in doemdenken over het milieu en de toekomst van onze zeeën en oceanen. Het grootste aquarium van Europa probeert juist op positieve, toegankelijke en educatieve wijze de pracht, grootsheid en oneindigheid van de oceanen onder de aandacht te brengen. Onder het thema ‘Over kusten en mensen’ maak je kennis met de wereld waar de zee en het land elkaar ontmoeten. Kom oog in oog te staan met zeeleeuwen, pinguïns, kwallen en plankton en leer alles over kustbewoning, ecosystemen en koralen. Geïllustreerd door de prachtige aquaria wordt de boodschap van Nausicaá nog duidelijker: zorg voor de zee, want de biodiversiteit is de basis van al het leven op onze blauwe planeet.

gebouw nausicaa | Travelvibe

Waar ligt NAUSICAÁ?

Nausicáa ligt in Boulogne-sur-Mer, op zo’n 3 uur rijden van de Nederlandse grens.

Over NAUSICAÁ bologne-sur-mer

NAUSICAÁ, het Nationaal Oceanium in Boulogne-sur-Mer, is veel meer dan een mooi aquarium. Het is het grootste ontdekkingscentrum van de zee in Europa.  In de afgelopen 25 jaar verwelkomde NAUSICAÁ meer dan 15 miljoen bezoekers. De missie van het centrum is vooral informeren en motiveren van het publiek voor een beter beheer van de oceanen. NAUSICAÁ kreeg het label ‘Center of Excellence’van UNESCO voor haar educatieve programma’s.

Meer fijne weekendje weg tips dichtbij?