vakantiebestemming van de toekomst

De vakantiebestemming van de toekomst moet ‘duurzaam’ en ‘veilig’ zijn. Dit is één van de belangrijkste conclusies uit een groot onderzoek van D-reizen. Deze reis-organisatie bestaat 50 jaar. Daarom besloten ze een groot onderzoek uit te voeren naar wat Nederlanders eigenlijk belangrijk vinden bij het reizen nu én in de toekomst.Travelvibe deelt vandaag graag een paar interessante toekomst- voorspellingen uit het onderzoek met je…

1. Veiligheid & duurzaamheid nieuwe prio’s

Nederlanders verwachten dat de veiligheid van een bestemming belangrijker wordt bij het maken van reizen in de toekomst. Vooral 55-plussers denken dit. Jongeren tot 30 jaar zijn van mening dat we in de toekomst meer waarde zullen hechten aan duurzaamheid. Duurzame bestemmingen en onontdekte plekken, ver weg van het massatoerisme, worden het meest genoemd als de ultieme vakantiebestemmingen van de toekomst.

2. Geen raket, wél een elektrische auto

Ruimtevaartreizen zien we nog niet zo zitten. De maan is met 2% dan ook de minst populaire toekomstige reisbestemming. In de toekomst reizen we het liefst met een supersnel vliegtuig of een elektrische auto.

3. Meer vliegtuig, minder bus

In 1960 maakte 30% van de Nederlanders wel eens een uitstapje met de bus naar familie, zee of pretpark; nu ligt de wereld open voor de reiziger. Vooral in de jaren ’80 nam het toerisme een vlucht en kwamen intercontinentale reizen op door een toenemende welvaart, meer vrije tijd en goedkope vliegtickets. Dat Nederlanders ‘caravan-fans’ zijn, blijkt niet helemaal te kloppen. Slechts 7% zegt vooral met auto + caravan op pad te gaan, tegen 50% de auto en 35% het vliegtuig.

4. Vakantie = ontspanning

Ontspanning is veruit de belangrijkste reden om op vakantie te gaan. Dit is voor 66% van de Nederlanders dé reden om op vakantie te gaan. De 65-plussers zijn het meest ondernemend; zij willen op vakantie ook graag nieuwe culturen en bestemmingen ontdekken. Onmisbaar voor een geslaagde reis is een mooie omgeving, gevolgd door comfort op de accommodatie en het strand op loopafstand. Opvallend: We willen op onze vakantiebestemming het liefst zo min mogelijk landgenoten zien. Dat vinden we nog belangrijker dan wifi.

5. 30 plussers gaan voor ‘tijd voor elkaar’

Uit het onderzoek kwamen ook een paar opvallende resultaten naar voren over 30 plussers. Dat we in onze tropenjaren zitten is wel duidelijk. Gemiddeld gaat 10%van de Nederlanders op vakantie om tijd te hebben voor elkaar. Bij 30 plussers is dit 17%. Onze kinderen laten we liever niet thuis. Voor 52% van Nederlanders geldt dat ze het liefst met hun partner gaan, zo niet voor 30 plussers. Daarvan gaat slechts 39% procent het liefst met de partner en 60% het liefst met hun gezin.

Deze infographic van D-reizen laat je de belangrijkste onderzoeksresultaten nog even zien:

vakantiebestemming van de toekomst - D-reizen