_5x angst op vakantie | Travelvibe

Bij Travelvibe reizen we graag en vaak! Van fijne weekendjes weg tot langere trips in Europa en een enkele keer daarbuiten. Meestal is zo’n tripje volop genieten. Maar toch zo nu en dan, als we nippen aan een cocktail op een terras of achteloos vanachter onze grote zonnebrillen onze kinderen toewuiven op een strand, dan knaagt er iets. Een groot ongemakkelijk gevoel in onze onderbuik: de angst dat er iets vreselijk misgaat. Dit zijn onze 5x grootste angsten op vakantie:

1.Er gaat ‘iets’ mis met onze kinderen

Gedurende de vakantie zien we ons kroost in gedachten regelmatig een afgrond in storten bij een steile beklimming, van een mountainbike vallen precies bovenop een scherpe steen of richting open zee afdrijven op een luchtbed. Gelukkig is deze vakantie-angst, op een bult of schram na, nog nooit uitgekomen. En dat kloppen we direct af…

angst op vakantie 2

2.Ons gekozen vervoersmiddel werkt niet of we missen het

Of het nu een auto, trein of vliegtuig is; op vakantie willen we het liefst dat ons gekozen vervoersmiddel er gewoon is en werkt. Wij willen niet met een kapotte auto in een kleurig vest achter de vangrail staan. Ook hebben we nachtmerries van het missen van vliegtuigen die we -dankzij een vergeten paspoort- niet halen- of van veerboten die ons op de kade achterlaten. Brrr!

3. Er wordt ingebroken

Wat dekt onze inboedelverzekering eigenlijk? Dat vragen we ons wel eens af terwijl we net een idyllisch Toscaans dorp binnen rijden. Op dat moment zien we in gedachten drie gemaskerde mannen ons hele huis leegroven, inclusief onze splinternieuwe MacBook Pro. Dit willen wij nooit mee maken.

4. Geen toegang tot financiële middelen

Je kunt je uit veel situaties redden op vakantie, maar wat als onze pinpassen uit onze portemonnee gestolen worden en we geen toegang meer hebben tot ons geld? In onze ergste nachtmerries moeten we wekenlang als bordenwasser aan de slag zodat we onze terugreis kunnen betalen. Om dit te voorkomen, verstoppen we 1 of 2 pinpassen op gekke plekken en vinden er dan, maanden na de vakantie, nog eentje terug in een vakantieboek of zo…

5. Accommodatie niet geboekt of op de verkeerde datum

Een langere trip vergt de nodige planning en ook dat kan – in onze gedachten – wel eens misgaan. We zien ons al bij een receptie staan als blijkt dat we niet in het boekingssysteem staan of we hebben per ongeluk voor een week later geboekt. Check, check, dubbelcheck hier!

Niet al onze angsten komen uit

Na een paar slokjes van onze cocktail bedenken we ons dat de kans niet groot is dat ál onze angsten tegelijk uit zullen komen. Bovendien, een beetje vakantie-angst mag wel toch? Dat houdt ons lekker scherp. Wat is jullie grootste angst op vakantie?

Meer vakantiecolumns van Travelvibe?

Check onze briefwisseling met Vaders op Reis over: