Op de Bucketlist mannen en vrouwen - Travelvibe

Edwin & Roger (Vaders op Reis) en Yvon & Laura (Travelvibe) schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.

Bucketlist mannen en vrouwen

De Mannen vs de Vrouwen

Ok, er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer.
Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben.
Dit keer: Wat staat op de Bucketlist van de mannen en op die van de vrouwen?

Heren,

Wat dachten jullie van een ballonvaart boven Cappadocië, pinguïns spotten bij Tierra del Fuego, meevaren op een ijsbreker of een zeiltrip rond de Cook Islands? We hebben het hier slechts over één detail van onze Bucketlist. Uiteraard, de wensen zijn nogal reisgerelateerd… Voor ons geen parachutesprongen, een WK-finale van welke sport dan ook, een angst overwinnen of een meet & greet met George Clooney. Nee, wij nippen liever aan een cocktail als we zijn aangekomen op één van de bestemmingen van onze bucketlist.

Tsja, en dát je die bucketlist wíl volbrengen is één, maar het laten slagen is een tweede. Zo toog Laura vorig jaar vol goede moed naar het noordelijkste stukje Noorwegen om het Noorderlicht te zien. Die moest én zou van de lijst. Forget it… drie nachten wolken met heel veel sneeuw. Maar wat denk je? Zitten we samen twee maanden later in Geilo (midden-Noorwegen), bleken we gewoon braaf te slapen onder een knalgroene hemel! Uiteraard was dat wel de enige Aurora-nacht van de zeven…

Waar je ons verder met afvinklijst voor op pad mag sturen? Yvon kiest voor een bezoek aan Trolltunga in Noorwegen, een rondje om de krater van de Etna, een geiser zien spuiten in IJsland en de zon onder zien gaan in Patagonië. Laura wil – naast nog steeds dat Noorderlicht – in elk geval een keer slapen in de woestijn, een expeditie-cruise naar Antarctica maken en de Réunion Islands ontdekken. Op zich (met soms een flinke zak geld) allemaal geen heel onhaalbare plannen voor een langere termijn.

Maar ja, wij snappen ook wel dat ons dit voor december 2017 misschien niet allemaal gaat lukken. Als je ons dan vraagt wat we dit jaar in elk geval nog willen én mogen gaan afvinken? Dan is dat een serieuze wijnreis maken, nogmaals een onontdekte Europese stad bezoeken, slapen in een boomhut en misschien wel één van de mooiste natuurparken van Europa gaan ontdekken.

Heren, ook jullie zitten uiteraard niet stil. Wij zijn nu wel erg benieuwd hoe het staat met jullie bucketlist? Is-ie er eigenlijk wel en zo ja, is het dan een thrillseeker vol bergbeklimmingen, bungee-jumps en stoere avonturen? Of staan er juist heldendaden, spannende ontmoetingen en moedige missies op? Zien we ook hier man-vrouw verschillen tussen onze bucketlists of zitten we hier gewoon eens een keertje lekker op één lijn?

Tell us!

Column Vader op Reis - Travelvibe op de Bucketlist

Lees ook de vorige columns van Travelvibe en Vaders op reis:

Vaders op Reis

Edwin en Roger vormen samen de Vaders op Reis. Zij beschrijven met een gezonde dosis humor vakanties en reizen waarin ze zelf of hun gezinnen het lijdend voorwerp zijn. Kamperen, fietsen, wandelen, glamping, wintersport, citytrip en outdoor, elk onderwerp wordt met enthousiasme beschreven door de mannen.

Reiscolumns: Vaders op reis Roger en Edwin - Travelvibe

Travelvibe

Yvon en Laura hebben Travelvibe opgericht als hét reisblog voor 30 plussers. Naast het managen van werk en gezin, maken zij graag zoveel mogelijk trips in vooral Europa en Nederland. Op Travelvibe vind je (h)eerlijke reisverslagen, reistips en travel-lifestyle.

Samenwerken Travelvibe reisblog voor 30 plussers Nederland - Travelvibe Laura en Yvon

Wat staat er bij jou op de Bucketlist?