Op reis in je eigen stad - Travelvibe

Geen vakantieplannen dit jaar? Ga dan eens op reis in je eigen stad. Of je nu woont in een grote stad of in een gezellig dorp, er valt ook daar nog genoeg te ‘exploren’. We geven een paar ideeën om je eigen stad of dorp te ontdekken als een toerist en er een top-vakantie in eigen stad van te maken.

Boek een overnachting om de hoek

Kijk je altijd even op naar dat ene luxe hotel of die knusse B&B, omdat je benieuwd bent hoe het is om daar te slapen? Gewoon eens boeken! Een overnachting voelt sowieso al alsof je op reis bent. Heb je meteen de ‘op reis in je eigen stad’-spirit voor de volgende tips te pakken:

’n Frisse blik door je camera

Al ken je de stad nog zo goed, met een camera ontdek je sneller nieuwe dingen. Kijk eens naar details in plaats van het grote geheel en wandel nu juist wél langs de plekken waar de toeristen ook stoppen. Ook leuk: maak eens een Instawalk in de buurt. Deze worden regelmatig door het hele land georganiseerd door actieve Instagrammers. Met een groep maak je dan een wandeling en ondertussen schiet je foto’s voor jouw Instagram-account. Meer info vind je op de Instagram pagina van @instameetholland.

op reis in je eigen stad foto

Maak een wandeltocht

Als de wandeling mét camera te veel gedoe is tijdens jouw vakantie in eigen stad, kun je natuurlijk ook een ‘gewone’ stadswandeling maken. Er wordt er vast één georganiseerd met gids of er zijn wandelroutes uitgezet. Ook leuk om vrienden van buiten jouw woonplaats uit te nodigen en met hen een wandeling te maken. Dat leert jou meteen weer anders kijken naar de ‘dagelijkse’ dingen. De tussenstops houd je natuurlijk in dat – ook voor jou – nog onbekende koffietentje of café.

Bewonder het museum of de galerie

Ook in jouw woonplaats is vast iets cultureels te vinden dat je nog nooit hebt bezocht. Een verstopte kunstgalerie of het museum dat nog nooit jouw aandacht heeft gekregen. This is the moment…

museum in je eigen stad

Bezoek een onbekend event

Zelfs in de kleinste dorpen vindt wel een evenement plaats. Een cultureel of sportief event dat je normaal zou overslaan, kan met een toeristische blik ineens heel interessant zijn. Laat je verrassen!

Verrassend vervoer

Jij kiest vast dagelijks voor de fiets, auto of het OV. Maar zijn er ook andere vervoersmogelijkheden? Is er misschien ook een segway- of steptour, een rondvaarttocht of Vespatocht te boeken?

vespa tour stad

Sunset of sunrise in je eigen stad

Wie aan het strand woont, heeft in Nederland geluk met de zonsondergang. Maar ook op de hei, het natuurgebied, op een heuvel of aan de rand van het bos kan de zonsopkomst of -ondergang een uniek momentje zijn. Geen natuur om je heen? Wat dacht je van een hippe rooftopbar of de toren?

 

Ook op reis in je eigen stad?

Travelvibe voerde deze tips uit in  in ‘ons’ eigen Wageningen en wát werden we verrast door onze eigen stad! Lees hier de toeristische tips voor Wageningen die we je dankzij onze eigen ontdekkingsreis kunnen geven. Lijkt het jou ook wel wat om op vakantie in eigen stad te gaan en wil je dat verhaal ergens kwijt? Stuur ons dan een berichtje op info@travelvibe.nl ovv ‘op reis in je eigen stad’.